Τι χρειαζόμαστε:
200 γρ. ζάχαρη καστανή (εγώ εχω βάλει την κοινή ζάχαρη)
120 γρ. μαργαρίνη
200 γρ. αλεύρι
2 κουτ.του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1-2 αυγά
½ κουτ. του γλυκού κανέλα (προεραιτικά)
100 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα (ή οση θέλετε εσεις!!!)
Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη ,τα αυγά, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι
και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί έκτος της σοκολάτας.
Όταν ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε την σοκολάτα.
Η ζύμη θα πρέπει να κολλάει στο χέρι.
Με δύο κουτάλια τοποθετούμε κουταλιές από το μείγμα πάνω σε μία λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 10-12 λεπτά.
Αν τα θέλουμε τραγανά, τα ψήνουμε λίγο παραπάνω.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο Σ. Παρλιάρος χρησιμοποίησε μίξερ αλλά γίνονται πολύ εύκολα και με το χέρι. Ακόμα χρησιμοποιεί βούτυρο αλλά γίνονται και με μαργαρίνη.
Η δοσολογια που σας δίνουμε εδώ είναι η διπλάσια.
http://www.sintagespareas.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου