Η υπόθεση της μικρής Μαρίας που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα βρίσκεται σε συνεχείς έρευνες της αστυνομίας.
Οι αρχές ερευνούν την υπόθεση με σκοπό να εντοπιστεί η πραγματική οικογένεια του μικρού κοριτσιού αλλά και το πώς βρέθηκε ανάμεσα στην οικογένεια των Ρομά.
Η ιστορία έχει απασχολήσει έντονα τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως τα Βρετανικά Μέσα, τα οποία συγκρίνουν την υπόθεση με εκείνη του μικρού Μπεν, αλλά και της Μαντλίν, του κοριτσιού που εξαφανίστηκε από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007.
Όλα τα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου αναφέρονται εκτενώς στο θέμα, συγκρίνοντας τις δυο περιπτώσεις, επισημαίνοντας ότι η ελληνική αστυνομία έχει απευθύνει διεθνή έκκληση για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του 4χρονού κοριτσιού.
Από την άλλη πλευρά, οι καταθέσεις του ζευγαριού έχουν υποπέσει σε αντιφάσεις, καθώς, όπως δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής της περιφέρειας Θεσσαλίας Βασίλης Χαλάτσης στο «ΣΚΑΪ 100,3», οι φερόμενοι ως γονείς ισχυρίστηκαν πρώτα ότι το παιδί είναι δικό τους, μετά είπαν ότι το βρήκαν σε σούπερ μάρκετ μετά ότι το πήραν από κάποιον αλλοδαπό.
Η δικηγόρος της οικογένειας, Μαριέττα Παλάβρα, δήλωσε πως η «μητέρα» του κοριτσιού αποφάσισε να μεγαλώσει την 4χρονη Μαρία καθότι τη «λυπήθηκε», και, όπως της εξήγησε, «εκεί που τάιζα πέντε στόματα αποφάσισα να ταΐζω έξι».
Σύμφωνα με την ίδια, η παράνομη υιοθεσία έγινε με τη διαμεσολάβηση ενός τρίτου προσώπου, το οποίο ακόμα αγνοείται, ενώ δήλωσε πως οι «γονείς» ευελπιστούν πως θα εμφανιστεί η βιολογική μητέρα του παιδιού. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δυο «γονείς» έχουν τρεις οικογενειακές μερίδες με 14 παιδιά. Δύο μερίδες ανήκουν στη γυναίκα, και αντιστοιχούν σε 10 παιδιά, ενώ η τρίτη μερίδα, με τέσσερα παιδιά, ανήκει στον άνδρα.
Μεγαλύτερη σε ηλικία η μικρή Μαρία;
Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης, μίλησε στα parapolitika.gr για το γεγονός ότι το παιδί φαίνεται μεγαλύτερο ηλικιακά και ως εκ τούτου η χρονολογία δήλωσης του στο ληξιαρχείο μπορεί να είναι αποπροσανατολιστική.
«Απαιτείται ιατροδικαστική εξέταση δοντιών και οστών. Από την ανάπτυξη της οδοντοστοιχίας του μπορούμε να καταλάβουμε πόσο χρονών είναι το παιδί ενώ με ειδικές εξετάσεις στα οστά του θα βεβαιώσουμε την ταυτότητα του περιορίζοντας έτσι ουσιωδώς το φάσμα των αναζητήσεων» αναφέρει στο parapolitika.gr ο κ. Καρακούκης. Σημειώνει δε ότι σε αυτή τη φάση οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες προς τους ιατροδικαστές ώστε να κινηθεί αμέσως η διαδικασία ταυτοποίησης του παιδιού.
http://www.apospasma.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου