Μηλοπιτάκια νηστίσιμα
Να ένα νόστιμο γλυκάκι για τη νηστεία.
Τι χρειαζόμαστε:
Γέμιση
2 μήλα μέτρια τριμμένα (με λίγες σταγόνες λεμόνι για να μη μαυρίσουν)
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. κανέλα
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
2 - 3 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
τρίμμα πορτοκαλιού
Για τη ζύμη
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα πορτοκάλι στυμμένο ή 1/2 κούπα κρασί άσπρο ή 1/2 κούπα νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
λίγο αλάτι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του περίπου 1/2 κιλό
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ελάχιστη κανέλα (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
Ρίχνουμε σε λεκανίτσα τα υλικά της ζύμης και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Ρίχνουμε τόσο αλεύρι, όσο να μην κολλάει να πλάθεται η ζύμη χωρίς ν' ανοίγει, περίπου 1/2 κιλό. Δε θέλει πολύ ανακάτωμα γίνεται πολύ εύκολα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 22 μπαλάκια σε μέγεθος μικρού μανταρινιού.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά, να γίνουν ένα μείγμα.
Ανοίγουμε τη ζύμη, σε φύλλο πάχους 1/2 εκ. και βάζουμε από μια κουταλιά γεμάτη γέμιση.
Κλείνουμε καλά το ζυμάρι από πάνω δίνοντάς του σχήμα οβάλ.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένη λαδόκολλα στους 180 β. για 1/2 ωρίτσα περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Πασπαλίζουμε με άχνη όταν κρυώσουν.
sintagespareas.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου