Ένα πολύχρωμο πιάτο γεμάτο νοστιμιά.
Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει τις μακαρονοσαλάτες, οπότε ορίστε μια τέλεια και ελαφριά συνταγή για ένα από τα πιο λαχταριστά πιάτα του καλοκαιριού.
Υλικά
500γρ. μακαρονάκι κοφτό
3 κλαράκια σέλινο, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 καρότο τριμμένο
2 κονσέρβες τόνο, στραγγισμένες
αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπα και άλλες 2κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
1/4 κούπας γιαούρτι 2%
1κ.σ. και άλλη 1κ.γ. μπαλσάμικο
Εκτέλεση
1. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σε στυλ al dente. Σουρώστε τα, ξεπλύνετέ τα με κρύο νερό και ξανασουρώστε τα.
2. Όσο βράζουν τα μακαρόνια, αναμείξτε το σέλινο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το καρότο και τον τόνο σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξτε μέσα τα κρύα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά.
3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και το μπαλσάμικο. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και ανακατέψτε πάλι. Ρίξτε το μείγμα στα μακαρόνια και ανακατέψτε τα όλα μαζί να καλυφτούν. Καλύψτε το μπολ με διαφάνεια και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πηγή: http://www.queen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου