Αυτοί είναι οι celebrities που έδωσαν την μάχη τους με τον καρκίνο και βγήκαν νικητές!


Η λέξη «καρκίνος» η αλήθεια είναι ότι προκαλεί τον τρόμο ακόμα και στους υγιέστερους ανθρώπους
και, στο άκουσμα ότι κάποιος έχει προσβληθεί από αυτόν, οι συνειρμοί όλων μας είναι συνήθως οι πιο απαισιόδοξοι και μακάβριοι.

Αυτές τις μέρες μάθαμε ότι ο αγαπημένος Dustin Hoffman αφαίρεσε κακοήθη όγκο με εγχείρηση, και κάνει χημειοθεραπείες, ενώ η πολυσυζητημένη διπλή μαστεκτομή της Angelina Jolie ακόμα μας απασχολεί και έχει ανοίξει τον δημόσιο διάλογο περί προληπτικής ιατρικής. Αυτοί οι δύο δεν είναι οι μοναδικοί celebrities που επέλεξαν να μιλήσουν δημοσίως για την εμπειρία τους με τον καρκίνο. Πολλοί το κάνανε, με σκοπό να ενημερώσουν το κοινό τους, αλλά και να σπάσουν το ταμπού της νόσου. Αυτό που μαθαίνουμε, σίγουρα, από τις ιστορίες όλων τους είναι ότι οι τακτικές, προληπτικές εξετάσεις τους έσωσαν την ζωή. Και είναι προς τιμήν τους.
Ξεχωρίσαμε πέντε χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Robert De Niro


Ο καρκίνος του προστάτη δεν πτοήθηκε από τον «σκληρό», βραβευμένο με Όσκαρ, ταλαντούχο Robert De Niro, ο οποίος διαγνώσθηκε στην ηλικία των 60. Ευτυχώς για τον ίδιο, αλλά και την οικογένεια, τους φίλους και τα εκατομμύρια των fans του, η αρρώστια διαγνώσθηκε σε πολύ αρχικό στάδιο- χάρη στα συχνά check ups τα οποία έκανε όλη του την ζωή.


Angelina Jolie


Ο καρκίνος είναι μία αρρώστια την οποία, πολλές φορές φέρουμε στα γονίδιά μας. Γι' αυτό, αν η μητέρα ή ο πατέρας μας έχει προσβληθεί, είναι καλό να κάνουμε τακτικά εξετάσεις. Αυτό ακριβώς έκανε και η Angelina Jolie, η οποία έχασε την μητέρα της από την επάρρατη νόσο. Οι γιατροί έδωσαν στην superstar 87% πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο του μαστού. Η Jolie, γνωστήμ για τον δυναμικό χαρακτήρα της δεν πτοήθηκε, και προχώρησε σε προληπτική διπλή μαστεκτομή, ώστε να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες.


Christina Applegate


Το 2008, αφότου διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού, η Christina Applegate υπέστη διπλή μαστεκτομή, παρότι ο καρκίνος προσέβαλλε τον ένα μόνο μαστό της και διαγνώσθηκε σε πολύ πρώιμο στάδιο. Η Applegate επέλεξε αυτή την οριστική λύση, αφού από καρκίνο του μαστού είχε προσβληθεί και η μητέρα της, οπότε οι πιθανότητές της για περαιτέρω εξάπλωσης της αρρώστιας ήταν αυξημένες.


Kylie Minogue


Η αγαπημένη pop τραγουδίστρια από την Αυστραλία, Kylie Minogue, το 2005 αναγκάστηκε να διακόψει την παγκόσμια περιοδεία της, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Η εμπειρία της την επηρέασε έντονα και η Minogue αποφάσισε να αφιερωθεί στο να ευαισθητοποιήσει αλλά και να ενημερώσει τον κόσμο, και ειδικά τις γυναίκες, ώστε να κάνουν τα αναγκαία ετήσιαcheck up τους. Για την συμβολή της, μάλιστα, η λιλιπούτεια τραγουδίστρια βραβεύθηκε από βρετανικό πανεπιστήμιο με τιμητικό ακαδημαϊκό τίτλο.


Michael Douglas


Στις 16 Αυγούστου του 2010 ανακοινώθηκε ότι ο Michael Douglas έπασχε από καρκίνο του λάρυγγα καθώς και ότι ακολουθούσε χημειοθεραπεία και ραδιοθεραπεία. Λίγες μέρες αργότερα, ο ίδιος ο ηθοποιός εμφανίστηκε στο show του David Letterman, όπου επιβεβαίωσε την ανακοίνωση, καθώς και ότι ο καρκίνος βρισκόταν στο στάδιο IV- το πιο εξελιγμένο. Τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς ο πολυβραβευμένος ηθοποιός ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος εξαφανίστηκε, χάρη στην επιθετική αγωγή που ακολούθησε.



Πηγή: http://www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου