Άρωμα, eau de toilette ή κολώνια; Τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις;


Έχεις μπερδευτεί με τις ορολογίες; Μάθε ποιο είναι το πιο κατάλληλο για σένα.

Υπάρχουν εκατοντάδες αρώματα, το καθένα όμως μπορεί να βγει μέχρι και σε 5 επίπεδα έντασης. Τα περισσότερα αρώματα είναι συνδυασμός από οινόπνευμα, νερό και άρωμα. Η ποσότητα του αρώματος είναι αυτή που καθορίζει και την έντασή του.


Perfume. Είναι το πιο δυνατό, ακριβό και μεγαλύτερης διάρκειας άρωμα. Η ποσότητα αρώματος που περιέχει κυμαίνεται στο 15-30%. Προσέξτε κατά τη χρήση του να μην αφήσει λεκέδες στα ρούχα, λόγω της περιεκτικότητάς του σε έλαια.


Eau de parfum. Περιέχει 8-15% συγκέντρωση αρώματος, κάτι που το καθιστά οικονομικότερο αλλά και κάπως πιο ελαφρύ από την προηγούμενη κατηγορία. Συχνά κυκλοφορεί και σε μορφή σπρέι.


Eau de toilette. Eίναι η πιο δημοφιλής μορφή, χάρη στην αναλογία τιμής και ποσότητας. Το ποσοστό αρώματος που περιέχει είναι 4-8%.


Eau de cologne. Ακόμα πιο ελαφριά μορφή, αφού το ποσοστό αρώματος είναι 2-5%. Για να παρατείνετε τη διάρκεια, πριν ψεκάσετε απλώστε την αρωματική λοσιόν της αντίστοιχης σειράς.
 Spray splashes, λοσιόν, σαμπουάν και σαπούνια. Τα προϊόντα αυτά έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα αρώματος. Συμπληρωματική χρήση με τα αρώματα της ίδιας σειράς (π.χ., eau de cologne), τα οποία δεν διαρκούν πολύ.


faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου