Εύκολο, γρήγορο, σοκολατένιο και πολύ πολύ νόστιμο!
Τι χρειαζόμαστε:
2 φλ. ζάχαρη
1 3/4 φλ. αλεύρι
3/4 φλ. κακάο
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
2 αβγά
1 φλ. γάλα
½ φλ. λάδι
1 φλ. βραστό νερό
Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα.
Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Βήμα 3 Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2'.
Βήμα 4 Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε.
Βήμα 5 Το μείγμα θα είναι πολύ νερουλό, μη σας πειράξει, έτσι πρέπει να είναι.
Βήμα 6 Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα καλυμμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 50-70 λεπτά
ή μέχρι το μαχαίρι ή η οδοντογλυφίδα να βγαίνουν καθαρά.
Βήμα 7 Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε για 10' να κρυώσει κάπως πάνω σε σχάρα. Μετά ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ανάλογα το φούρνο σας και το μέγεθος της φόρμας θα προσαρμόσετε και το χρόνο ψησίματος. Κάντε οπωσδήποτε τη δοκιμή με το μαχαίρι.
Το κέικ αυτό είναι από τα "υγρά" κέικ, που παρότι βγάζεις την οδοντογλυφίδα ή το μαχαίρι καθαρά, δεν είναι μέσα στεγνά.
Εάν το καλύψετε και με γλάσο ή γκανάς, γίνεται πραγματικό θαύμα (η φωτογραφία είναι από τούρτα που έφτιαξα χρησιμοποιώντας τη συνταγή αυτή).
Εάν θελήσετε να το χρησιμοποιήσετε για τούρτα και θέλετε να το κόψετε σε πολλές βάσεις, τοτε να το αφήσετε να κρυώσει εντελώς. Καλό θα είναι να το κόψετε την επομενη μέρα.
Η δόση αυτή κάνει ένα κέικ σε φορμα με τρύπα ή ένα ορθογώνιο 25x25 ή ένα στρογγυλό 20άρι πολύ ψηλό (5εκ).
Προσέξτε η δόση που θα βάλετε στη φόρμα σας να μην είναι πολύ πάνω από τη μέση, γιατί φουσκώνει αρκετά και θα σας χυθεί απέξω.
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου