Μια πατατοσαλάτα που στέκεται με αξιώσεις σ'ένα γιορτινό τραπέζι, με ωραία εμφάνιση αλλά και γεύση.
Τι χρειαζόμαστε:
8 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια
5-6 μεγαλούτσικες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κομμάτια
1/2 κούπα σέλερι ψιλοκομμένο
1/4 κούπας κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 κούπας αγγουράκια πίκλες ψιλοκομμένα
μισή πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
μισή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
2-3 κ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Dressing
4 κ.σούπας ελαιόλαδο
2 κ.σούπας ξίδι
2 κ.σούπας μαγιονέζα
3-4 κ.σούπας χυμό λεμονιού
1 κ.σούπας μουστάρδα
200 γρ. κριμ τσίζ ή τύπου Φιλαδέλφεια
Πώς το κάνουμε:
- Βάλτε το μπέικον σ'ένα τηγάνι, επάνω σε μέτρια φωτιά και σοτάρετέ το, ώσπου να ροδίσει και να γίνει κριτσανιστό. Βάλτε το επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να φύγουν και τα τελευταία υπολείμματα του λίπους.
- Σ'ένα μπολ ανακατέψτε τις πατάτες με το σοταρισμένο μπέικον και τα επόμενα 8 υλικά.
- Βάλτε σε μίξερ τα υλικά του ντρέσινγκ και χτυπήστε τα για 1 λεπτό, ώστε να ενωθούν σε λείο μείγμα.
- Αδειάστε το ντρέσινγκ στο μπολ με τις πατάτες και ανακατέψτε προσεκτικά κι απαλά, να πάει παντού.
- Αδειάστε το νέο μείγμα σε μια φόρμα με άνοιγμα στο κέντρο. Για να βγάλετε εύκολα τη σαλάτα, ντύστε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη πριν βάλετε μέσα το μείγμα.
- Βάλτε τη σαλάτα στο ψυγείο να σταθεί αρκετές ώρες ή από την προηγούμενη μέρα.
- Αναποδογυρίστε τη σε πιατέλα, αφαιρέστε με προσοχή την πλαστική μεμβράνη και στολίστε την πατατοσαλάτα με κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες...σαν ακτίνες.
- Γύρω γύρω μπορείτε να βάλετε πρασινάδα για έξτρα χρώμα, όπως σγουρή λώλα δίχρωμη ή αντίδια.
Θα διαθέσετε καμιά ώρα για να την φτιάξετε αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο και πολύ.... γιορτινό.
Καλή σας όρεξη και Καλές Γιορτές!
sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου