Εξυπνότερος σελέμπριτι (στο twitter) ο Ντι Κάπριο


Ποιοι κάνουν τα πιο έξυπνα τουίτ και πόσο έξυπνος πρέπει να είσαι για να τα αντιληφθείς.

Στα μίντια αρέσουν τα παιχνίδια ειδικά αυτά με τους διάσημους. Έτσι το περιοδικό Time αποφάσισε να ξεθάψει έναν αλγόριθμο που είχε δημιουργήσει  επιστήμονας το 1969 και να τον χρησιμοποιήσει για να μετρήσει την ευφυία των celebrities χρησιμοποιώντας σαν data τα tweet τους.

To περιοδικό εισήγαγε στον αλγόριθμο τα είκοσι τελευταία tweet των διασήμων και ιδού τι προέκυψε. Εξυπνότερος από τους σελέμπριτι ανακηρύχθηκε ο Λεονάρντο ντι Κάπριο. Μέχρι εκεί καλά. Ο αλγόριθμος όμως έβγαλε την Πάρις Χίλτον εξυπνότερη  από τον βρετανό κωμικό και παρουσιαστή Στίβεν Φράι αλλά και από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Αυτό εννοείται μας κάνει να το αμφισβητούμε όμως υπάρχει εξήγηση αφού το SMOG  -έτσι λέγεται εν συντομία ο αλγόριθμος- μετρά πολυσύλλαβες λέξεις και η Πάρις χρησιμοποιεί στα tweet της πολύ περισσότερες απ'ότι η Ρόουλινγκ. Ο αμερικανός ράπερ  Ludacris είναι τέταρτος στην λίστα των εξυπνότερων στα tweets ενώ ο Pitbull βρίσκεται ψηλότερα στην λίστα από την Όπρα.



Ο Τζάστιν Μπίπερ μπορεί να γιόρτασε τα εικοστά του γενέθλια αυτήν την άνοιξη αλλά σύμφωνα με το SMOG τα tweet του μπορεί να τα καταλάβει ακόμη και ένας μαθητής της Πέμπτης. Βέβαια ο Τζάστιν δεν χρειάζεται να νιώθει τόσο άσχημα αφού ούτε ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα ούτε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, τα καταφέρνουν και τόσο καλά. Τα tweets του πρώτου μπορεί να τα κατανοήσει ένας δεκατριάχρονος ενώ του δεύτερου ένας δωδεκάχρονος.


Το Time ανέλυσε περίπου ένα εκατομμύριο tweets και προέκυψε ότι για να κατανοήσεις το 33% αρκεί να έχεις βγάλει την Τετάρτη Δημοτικού. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι οι χρήστες του Twitter καλούνται να πουν αυτό που σκέφτονται σε 140 χαρακτήρες.

Παρακάτω δείτε το επίπεδο που πρεπει να εχει κανεις για να κατανοήσει τα tweets δέκα σελέμπριτι:

Leonardo DiCaprio: Επίπεδο Β Γυμνασίου
Ludacris, Επίπεδο Α Γυμνασίου.
Samuel L. Jackson, Επίπεδο Α Γυμνασίου
Usher, Επίπεδο Επίπεδο Α Γυμνασίου
Kevin Spacey, Επίπεδο ΣΤ Δημοτικού
Eva Longoria, , Επίπεδο ΣΤ Δημοτικού
Paulo Coelho, Επίπεδο ΣΤ Δημοτικού
Paris Hilton, Επίπεδο ΣΤ Δημοτικού
Pharrell Williams, Επίπεδο ΣΤ Δημοτικού
Nicole Richie, Επίπεδο ΣΤ Δημοτικού

marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου