ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο απλός τρόπος για να μην ροχαλίζεις!


Τι προτείνουν Καναδοί ερευνητές

Σε κάτι που όλοι φοράμε βρήκαν Καναδοί ερευνητές την λύση για το ροχαλητό: όπως επισημαίνουν, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να… κοιμηθούμε με τις κάλτσες!

Σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου «Sleep Medicine», ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο προτείνουν σε όσους ροχαλίζουν να φορούν τις γνωστές ελαστικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, που συνήθως χορηγούνται για την φλεβική ανεπάρκεια.

Οι εν λόγω κάλτσες έχουν στόχο τη μείωση της ποσότητας υγρού που συσσωρεύεται στα κάτω άκρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέρος του υγρού μετακινείται προς την περιοχή του αυχένα ως αποτέλεσμα της ύπτιας στάσης του σώματος και μπορεί να συντελέσει σε αποφρακτική άπνοια, χαρακτηριστικό της οποίας είναι και το ροχαλητό.

Σε αυτό ακριβώς «πάτησαν» οι ερευνητές και προτείνουν σε όσους ροχαλίζουν να δοκιμάσουν να φορέσουν κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης όσο κοιμούνται!

Μάλιστα, δοκίμασαν την συμβουλή τους σε 50 άνδρες. Οι μισοί φορούσαν καθημερινά για δύο εβδομάδες τις θεραπευτικές κάλτσες και τις έβγαζαν μόνο το βράδυ, ενώ οι άλλοι μισοί φορούσαν απλά ζευγάρια κάλτσες.  Κάθε βράδυ, κάθε ασθενής ήταν συνδεδεμένος με συσκευή καταγραφής του ροχαλητού, ενώ ηλεκτρόδια στα κάτω άκρα και τον λαιμό κατέγραφαν την μετακίνηση του υγρού. Όπως προέκυψε, οι άνδρες που είχαν φορέσει τις κάλτσες διαβαθμισμένης είχαν λιγότερες διαταραχές στον ύπνο τους (από 30 ανά ώρα σε 15), ενώ εκείνοι με τις «απλές» κάλτσες δεν παρουσίασαν καμία αλλαγή!


star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου