Πώς ήταν και τι έκαναν διάσημοι ηθοποιοί πριν γίνουν οι σταρ που όλοι γνωρίζουμε [εικόνες]


Ένα ιδιαίτερο φωτογραφικό αφιέρωμα σε καταξιωμένους, βετεράνους ηθοποιούς πραγματοποίησε το Time και αποκάλυψε πώς ήταν πριν γίνουν παγκοσμίου φήμης σταρ.

Κρίστοφερ Λόιντ




O Κρίστοφερ Λόιντ γεννήθηκε το 1938 στο Κονέκτικατ και είναι απόγονος ενός από τους ιδρυτές της Texaco. Ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο, κι έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 200 θεατρικές παραγωγές on και off Broadway. Ξεκίνησε την κινηματογραφική του σταδιοδρομία το 1975, στην ταινία «Στη φωλιά του Κούκου» ενώ την ίδια χρονιά συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά «Taxi», για τον οποίο βραβεύτηκε 2 φορές με Emmy.



Τόμι Λι Τζόουνς



Γεννήθηκε στο Σαν Σάμπα στο Τέξας στις 15 Σεπτεμβρίου του 1946. Σπούδασε με υποτροφία στο Χάρβαρντ, όπου ήταν συγκάτοικος με τον μετέπειτα αντιπρόεδρο των Η.Π.Α Αλ Γκορ.
Έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρότγουεϊ το 1969 στο έργο A Patriot for Me. Το 1971 έπαιξε στο έργο Four on a Garden μαζί με την Κάρολ Τσάνινγκ και τον Σιντ Σίζαρ και τρία χρόνια αργότερα στο έργο Ulysses in Nighttown. Το 1970 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, στην ταινία Ιστορία Αγάπης (Love Story) όπου υποδύθηκε ένα φοιτητή του Χάρβαρντ. Εφτά χρόνια αργότερα ακολούθησε η ταινία Κτυπούσε σαν Κεραυνός (Rolling Thunder), στην οποία υποδύθηκε έναν βετεράνο του Βιετνάμ.

Κέρδισε το Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Ο Φυγάς.



Ρόμπερτ Ντε Νίρο



Είναι γνωστός για την ενσάρκωση προβληματισμένων χαρακτήρων, για τη πολύχρονη συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε καθώς και για τη συμμετοχή του στις πρώτες δουλειές του Μπράιαν Ντε Πάλμα. Θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του καθώς και ο πιο σημαντικός εν ζωή. Αυτό οφείλεται κυρίως στην άκαμπτη τελειομανία του και στην επιμονή με την οποία προφυλάσσει την προσωπική του ζωή. Στην αρχή της καριέρας του συμμετείχε σε αρκετούς ρόλους σε μικρά φιλμ, μέχρι που η καριέρα του εκτοξεύτηκε ενσαρκώνοντας τον Βίτο Κορλεόνε στην ταινία «Ο Νονός ΙΙ».



Μάικλ Κέιν



Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο διάσημους και σεβαστούς ηθοποιούς της Βρετανίας. Ο Κέιν τράβηξε την προσοχή τη δεκαετία του '60 με το ρόλο του στην ταινία «Zulu» και ακολούθησαν πολλές άλλες συμμετοχές, μεταξύ των οποίων στο «The Ipcress File», όπου έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για βραβείο BAFTA.



Μπιλ Μάρεϊ



Ο Μάρεϊ αρχικά σπουδάζε ιατρική αλλά τα παράτησε όταν συνελήφθη για κατοχή μαριχουάνας. Η κινηματογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1979 με την ταινία «Μεζεδάκια», η οποία αποτέλεσε επίσης το ξεκίνημα της μακροχρόνιας συνεργασίας του με τον σκηνοθέτη Ίβαν Ράιτμαν και τον ηθοποιό Χάρολντ Ράμις. Το 2004 εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την ερμηνεία του στην ταινία «Χαμένοι στη Μετάφραση» της Σοφία Κόπολα. Ο ρόλος αυτός του χάρισε την υποψηφιότητα για Όσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου,




Μέριλ Στριπ



Θεωρείται μία από τις πιο σεβάσμιες και ταλαντούχες ηθοποιούς της σύγχρονης εποχής και όχι άδικα. Η Στριπ ξεκίνησε να κάνει δοκιμαστικά για κινηματογραφικούς ρόλους. Πέρασε από μια αποτυχημένη οντισιόν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας Κινγκ Κονγκ το 1976. Ο παραγωγός της ταινίας Ντίνο Ντε Λαουρέντις είπε γι' αυτήν στο γιο του στα ιταλικά «Είναι άσχημη. Γιατί μου έφερες αυτό το πράμα;» και έμεινε έκπληκτος όταν η Στριπ του απάντησε σε άπταιστα ιταλικά. Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση της Στριπ ήταν στην ταινία του Φρεντ Τσίνεμαν Τζούλια το 1977, όπου υποδύθηκε ένα μικρό αλλά σημαντικό ρόλο πλάι στις Τζέιν Φόντα και Βανέσα Ρεντγκρέιβ



Έλεν Μίρεν


Καθιερωμένη σε θεατρικούς ρόλους, η Αγγλίδα ηθοποιός απέσπασε το Όσκαρ α γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ.




Ιαν Μακ Κέλεν



Eίναι ο διάσημος ηθοποιός που ενσάρκωσε με τεράστια επιτυχία τον μάγο Γκάνταλφ στον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών».Όπως δήλωσε πρόσφατα, ποτέ του δε μετάνοιωσε που δήλωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός θεάτρου για να μεταπηδήσει στη μεγάλη οθόνη με εξαιρετική μαεστρία.



Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου