Η απίστευτη ιστορία δύναμης ενός ανθρώπου που γεννήθηκε χωρίς άκρα, μέσα σε ένα βίντεο


Ο Nick Vujicic γεννήθηκε το 1982 και είναι από την Αυστραλία.
Ο Nick γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική πάθηση, το σύνδρομο Tetra-Amelia η οποία χαρακτηρίζεται από την απουσία και των τεσσάρων άκρων.

Τα παιδικά του χρόνια ήταν λίγο άσχημα καθώς υπέφερε συναισθηματικά αλλά και ψυχολογικά. Οι «διαφορές» του με τους άλλους μαθητές στο σχολείο τον οδήγησαν δυο φορές στο να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, σε ηλικία οχτώ και δέκα ετών.

Στο τέλος όμως τα κατάφερε και αντιμετώπισε με θάρρος την αναπηρία του. Σε ηλικία 17 χρονών ξεκίνησε τον δικό του μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Life without limbs». Μεγάλο ρόλο στο ότι άλλαξε τελείως τρόπο σκέψης ο Nick Vujicic, έπαιξε η μητέρα του όταν του έδειξε ένα άρθρο σε μια εφημερίδα που παρουσίαζε την παγκόσμια αναπηρία. Εκεί κατάλαβε ότι δεν ήταν ο μόνος που αγωνίζεται στη ζωή και άρχισε να δέχεται την αναπηρία του.

Με τον δικό του μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Life without limbs» άρχισε να μιλά ανά τον κόσμο σε ένα ευρύ κοινό, οι οποίοι ζουν με ειδικές ανάγκες, βοηθώντας τους να καταλάβουν την πραγματική σημασία της ζωής.

Η πίστη του Nick Vujicic στον Θεό είναι μεγάλη, καθώς πιστεύει πως η πίστη σε συνδυασμό με το πόσο θέλει κάθε άνθρωπος να αλλάξει την ζωή του, είναι αρκετό για να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα στη ζωή ή ακόμα και κάποια αναπηρία.

Το 2005, ήταν υποψήφιος για το βραβείο «Νέος Αυστραλός της Χρονιάς». Πολλοί οργανισμοί σήμερα τον στηρίζουν ώστε να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει στον κόσμο είναι ότι αγαπάει πολύ την ζωή και ότι είναι χαρούμενος.
Ο Nick σήμερα ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 12 Φεβρουαρίου 2012, παντρεύτηκε την αρραβωνιαστικιά του, Kanae Miyahara και στις 13 Φεβρουαρίου 2013 γεννήθηκε ο γιος τους Kiyoshi James Vujicic.

Δείτε περισσότερα στο απόσπασμα που ακολουθεί:



Πηγή: ethernews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου