Κέτσαπ, βότκα και σαμπουάν- Ετσι θα κάνεις τα κοσμήματά σου να αστράφτουν


Όσο ακριβά κι αν τα έχεις αγοράσεις, όλα τα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους και πάνακριβα μέταλλα χάνουν την λάμψη τους και γίνονται πιο θαμπά.

Οι λόγοι που είναι έτσι θαμπά και (σαν) σκουριασμένα μπορεί να είναι πολλοί, όπως τα νεκρά κύτταρα στο δέρμα σου, οι δουλειές του σπιτιού, η σκόνη κτλ.

Αντί, λοιπόν, να πληρώσεις κάποιον τεχνίτη ή κοσμηματοπώλη για να στα γυαλίσει, άνοιξε το ψυγείο και δες πως θα χρησιμοποιήσεις μερικά προϊόντα που ούτε καν φανταζόσουν πως κάνουν γι΄ αυτή την δουλειά.

Γυάλισε τα χρυσά σκουλαρίκια σου με ξανθή μπύρα


Το αλκοόλ είναι το προϊόν που χρειάζεσαι για να εξαφανίσεις το λάδι και το γράσο που έχει κολλήσει πάνω στα χρυσά σου δαχτυλίδια. Έτσι επειδή η λευκή μπύρα είναι ανθρακούχα και περιέχει διοξείδιο του άνθρακα, έχεις βρει το καλύτερο προϊόν για να διαλύσεις την βρωμιά.

Βούρτσισε πολύτιμους λίθους με οδοντόπαστα


Οδοντόκρεμα περιέχει μια χημική ουσία που αλλάζει την επιφανειακή σύσταση των υγρών, όπως το πετρέλαιο, το λάδι και άλλους ρύπους.

Επίσης οι οδοντόκρεμες περιέχουν ήπια λειαντικά που κάνουν τα κοσμήματά σου να είναι γυαλιστερά για καιρό. ΠΡΟΣΟΧΗ... ότι είναι κολλημένο με κόλλα μην το βουρτσίσεις γιατί σε λίγο καιρό θα ξεκολλήσει.

Κάνε τα διαμάντια σου να λάμπουν με βότκα


Η υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ στην βότκα διαλύει τη σκόνη και τα λίπη, το οποίο μπορεί να αφήσει να κάνει να κοσμήματά σου να μοιάζουν θαμπά. Είναι ιδανικό για σκληρούς πολύτιμους λίθους, όπως τα διαμάντια, τα ζαφείρια,τα σμαράγδια και τα ρουμπίνια, αλλά ΥΠΟΨΙΝ το αλκοόλ με πολύ μεγάλη περιεκτικότητα μπορεί να βλάψει τα μαργαριτάρια.

Άλειψε τα ασημένια με κέτσαπ


Ο συνδυασμός ξυδιού και ντομάτας σημαίνει ότι η κέτσαπ είναι και πολύ όξινη και ιδανική για να αφαιρεθούν τα μαύρα στίγματα.

Δώσε «ζωή» στα ρουμπίνια σου με καθαριστικό για τα τζάμια



Τα περισσότερα σπρέι καθαρισμού περιέχουν οινόπνευμα ή όξινες ενώσεις παρόμοιες με ξύδι, έτσι θα καθαρίσουν τα πετράδια σου με τον ίδιο τρόπο όπως βότκα ή κέτσαπ.

Ωστόσο αρκεστείτε να καθαρίσετε μόνο τα ρουμπίνια σας, καθώς οι ισχυρές ενώσεις των καθαριστικών είναι κατάλληλες μόνο για σκληρούς πολύτιμους λίθους.

Σαμπουάν για τα μαργαριτάρια σου


Ένα σαμπουάν περιέχει μια χημική ουσία με βάση το νάτριο, διαλύοντας έτσι τις λιπαρές ουσίες ου έχουν κολλήσει στα μαργαριτάρια σου.


BOVARY.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου