Μαρέγκα Γαλλική, σε μία αστεία μορφή ιδανική για Halloween, Απόκριες αλλά και πάρτυ
Τι χρειαζόμαστε:
250 ml. ασπράδι αυγού
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. άχνη καλοκοσκινισμένη
προαιρετικά μαστίχα για άρωμα
50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα για τα μάτια
Πώς το κάνουμε:
Ενώνω το ασπράδι με την ζάχαρη και χτυπάω στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί μία σφιχτή σφιχτή μαρέγκα
Σταματώ το μίξερ και προσθέτω την άχνη ανακατεύοντας σιγά-σιγά με το χέρι ή με μια κουτάλα
Μεταφέρω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόβω με στρόγγυλο κορνέ στο επιθυμητό μέγεθος
Ψήνω σε φούρνο για 3 1/2 ώρες στους 90°C
Αφήνω να στεγνώσουν καλά
Λιώνω την κουβερτούρα και σχηματίζω τα ματάκια με την βοήθεια μιας σακούλας ή μ ένα χωνάκι
www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου