Μάθε πώς μπορείς να έχεις μυρωδικά όλο τον χρόνο στην κουζίνα σου με την απλή μέθοδο της κατάψυξης.
1. Διάλεξε φρέσκα μυρωδικά, τα οποία είναι σχεδόν ώριμα και τα μπουμπούκια τους αρχίζουν να ανοίγουν. Επέλεξε μυρωδικά και βότανα, όπως ο μαϊντανός, το φασκόμηλο, το εστραγκόν, ο βασιλικός, το κόλιαντρο, ο άνηθος, ο μάραθο, η μέντα ή το δεντρολίβανο.
2. Αφαιρέσε τα κοτσάνια και πλύντα απαλά κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Βάλτα σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια μετάφερε τα σε χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσεις όλη την υγρασία.
3. Άπλωσέ τα σε έναν δίσκο και άφησέ τα στην κατάψυξη. Όταν παγώσουν, αποθήκευσέ τα σε σφραγισμένη αεροστεγή σακούλα ή αεροστεγές δοχείο.
4. Εναλλακτικά, μπορείς να αλέσεις τα πλυμένα μυρωδικά στο μπλέντερ. Πρόσθεσε δύο κουταλιές ελαιόλαδο ανά ένα φλιτζάνι μυρωδικά. Μετέφερε τα πολτοποιημένα μυρωδικά σε παγοθήκες και άφησέ τα να παγώσουν. Στη συνέχεια, φύλαξέ τα σε σακούλα ή δοχείο.
faysbook.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου