Πάρα πολύ ωραίο και πολύ εύκολο
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό φράουλες
- 160 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. γιαούρτι
- χυμό από 1 λεμόνι
- 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 6 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
- 200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ ή αμαρετίνι (θρυματισμένα)
- λίγο λικέρ αμαρέτο (με το οποίο βρέχουμε τα μπισκότα)
- σοκολάτα ρευστή (έτοιμη ή Σως σοκολάτας)
Πώς το κάνουμε:
- Πλένουμε τις φράουλες και τις στεγνώνουμε.
- Σχεδόν τις μισές τις κόβουμε σε κομματάκια και βάζουμε το χυμό του λεμονιού, 60 γρ. ζάχαρη άχνη και 4 κ.σ. λικέρ από πορτοκάλι. Τα βάζουμε στο μούλτι να γίνουν πολτός .Τις υπόλοιπες φράουλες τις κόβουμε σε φέτες.
- Χτυπάμε με το μίξερ το Μασκαρπόνε με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, το γιαούρτι και το λικέρ πορτοκαλιού να αφρατέψει.
- Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα μας ανακατεύοντας ελαφρά.
- Τώρα παίρνουμε μια γυάλινη τετράγωνη ή οβάλ φόρμα (ή πυρέξ) και ντύνουμε τον πάτο με τα θρυμματισμένα μπισκότα και βάζουμε τον πουρέ φράουλας, μετά την κρέμα μασκαρπόνε και τις φέτες φράουλας και επαναλαμβάνουμε και τελειώνουμε με την κρέμα.
- Στολίζουμε με ολόκληρες φράουλες και την σοκολάτα.
- Το βάζουμε στο ψυγείο έως να το σερβίρουμε.
Άμα θέλετε αντί σε φόρμα το φτιάχνετε κατευθείαν σε ποτήρια, έτσι είναι ατομικό και μπορείτε να το κάνετε για μπουφέ!
Γίνεται και με άλλα φρούτα! (π.χ. ακτινίδιο)
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να κόβεται το τιραμισού σε κομμάτια τότε βάζετε ολόκληρα τα μπισκότα σε φόρμα.Αν θέλετε να το σερβίρετε σε ποτήρι, τα θρυμματίζετε.
http://www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου