Τι να του μαγειρέψεις ανάλογα με το ζώδιο του!
Ναι, το ξέρεις ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Γι’ αυτό άλλωστε τον κάλεσες στο σπίτι να δοκιμάσει κάτι από τα χεράκια σου. Όμως πως θα προχωρήσεις στα τυφλά; Πώς ξέρεις από πριν τι θα του αρέσει; Μαγείρεψε του σύμφωνα με τις ανάγκες του ζωδίου του και βγες κερδισμένη στην μάχη της κουζίνας.
Κριός. Ως ζώδιο της φωτιάς η φλόγα καίει ήδη μέσα του. Απέφυγε να τους σερβίρεις πολύ καυτερό φαγητό. Του αρέσουν τα τρόφιμα που κάνουν καλό στο συκώτι και στα νεφρά. Μαγείρεψε του μοσχαράκι με κυδώνια και σάλτσα σύκων. Θα μείνει πολύ ευχαριστημένος!
Ταύρος. Ως ζώδιο της Γης πρέπει να τρέφονται έτσι ώστε να υποστηρίξουν τον θυροειδή. Χρειάζεται να τρώνε κρέας για ενδυνάμωση. Αγαπούν τη γεύση του σέλινου. Μαγείρεψε του χοιρινό με σέλινο. Είναι το αγαπημένο του πιάτο!
Ο Δίδυμος ως ζώδιο του αέρα προτιμά τις τροφές που στηρίζουν τους πνεύμονες και το νευρικό σύστημα. Γι’ αυτό τον λόγο του αρέσει το ψάρι στη σχάρα και τα πράσινα λαχανικά. Μαγειρέψτε του σαρδέλες στη σχάρα με λαδολέμονο και ρίγανη. Θα το αγαπήσει!
Στους Καρκίνους αρέσουν τα τρόφιμα που έχουν υψηλό ποσοστό ασβεστίου όπως το αβγό, η φέτα, το γιαούρτι, το κάρδαμο και τα στρείδια. Επειδή όμως είναι και συναισθηματικός του αρέσουν και φαγητά που τον παραπέμπουν στην παιδική του ηλικία, όταν του μαγείρευε η μαμά του. Μαγείρεψε του ομελέτα στον φούρνο με μανιτάρια, πιπεριές και φέτα. Θα γλείφει τα δάχτυλά του!
Ο Λέοντας αγαπά τους υδατάνθρακες γιατί τους βοηθούν να ανταπεξέλθουν στην πολυάσχολη ζωή τους. Παράλληλα τους αρέσουν οι τροφές που κάνουν καλό στην καρδιά και στο νευρικό σύστημα όπως σπαράγγια. Μαγειρέψετε του ζυμαρικά με άγρια σπαράγγια. Δεν θα το χορταίνει!
Στους Παρθένους αρέσουν πολύ τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το παγωτό. Επιπλέον πρέπει να τρώνε φαγητά πλούσια σε καλά λιπάρα ω3. Πρόσφερε του σπιτικό παγωτό με γιαούρτι. Θα το εκτιμήσει πολύ!
Ζυγός. Πρέπει να κρατούν σε ισορροπία το αίμα τους και γι’ αυτό συχνά επιλέγουν να είναι χορτοφάγοι. Τους αρέσει πολύ το σπανάκι, οι σταφίδες, τα αμύγδαλα, ο αρακάς, το καστανό ρύζι και το πλιγούρι. Φτιάξε του μια δροσερή σαλάτα με σπανάκι και μέλι. Θα γίνει δικός σου!
Καλά το φαντάστηκες! Στον Σκορπιό αρέσουν όλες οι αφροδισιακές τροφές όπως στρείδια, σαλιγκάρια, σύκα και το αβοκάντο. Μαγείρεψε του αγκινάρες με οστρακοειδή. Και ετοιμάσου για μια καυτή νύχτα!
Οι Τοξότες αγαπούν τα φαγητά που είναι πλούσια σε πρωτεϊνες όπως το κοτόπουλο, το ψάρι, τις τομάτες και τα δαμάσκηνα ενώ δεν τους αρέσουν οι σοκολάτες και τα γλυκά. Μαγείρεψε του κοτόπουλο με δαμάσκηνα. Δεν θα μείνει τίποτα στο πιάτο!
Οι Αιγόκεροι ως ζώδια της γης έχουν μια προτίμηση στις τροφές που κάνουν καλό στα δόντια και στα κόκαλα. Τους αρέσουν οι πλούσιες σε ασβέστιο τροφές και οι πράσινες σαλάτες. Μαγείρεψε του ριζότο με τόνο. Θα το λατρέψει!
Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα αλλά η υδάτινη φύση του τον οδηγεί σε τροφές από τη θάλασσα. Αγαπά επίσης το σπανάκι και το καλαμπόκι.
Οι Ιχθείς ως ζώδια του νερού απολαμβάνουν τροφές που τους βοηθούν στην έντονη νοητική λειτουργία. Τους αρέσει πολύ το συκώτι, τα αβγά, το σπανάκι, τα κρεμμύδια, το μαρούλι και οι σταφίδες. Μαγείρεψε του το συκώτι αλά Βενετσιάνα. Θα γλείφει τα δάχτυλά του!
Κριός:
Υλικά: 1.500 γρ. μοσχαράκι γάλακτος, 4 μεγάλα κυδώνια, 10 σύκα ξερά (από τα μαλακά), 2-3 φύλλα σέλινο, 6-8 καρπούς δάφνης, 1/2 κούπα ελαιόλαδο, 1,5 κούπα κόκκινο κρασί, 1/4 κούπας ξύδι, 1 κουταλάκι τριμμένο κάρδαμο, αλάτι, πιπέρι. Σε πήλινο δοχείο που να χωράει το κρέας και να αφήνει λίγο χώρο βάλε το κρέας να μαριναριστεί στο κρασί με τα «μηλαράκια» της δάφνης για 4 ώρες. Κράτησε το κρασί όταν τελειώσει αυτή η διαδικασία. Βράσε το μοσχαράκι προσθέτοντας του το σέλινο και το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Όταν κοντεύει να βράσει, πρόσθεσε τα κυδώνια. Σε ένα άλλο σκεύος βάλε τα σύκα να βράσουν στο κρασί συμπληρώνοντας με λίγο νερό. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Βράσε αυτή τη σάλτσα ώσπου να λιώσουν τα σύκα. Διέκοψε το βρασμό της σάλτσας, πολτοποίησε τα σύκα και ξαναβάλε τη σάλτσα να βράσει προσθέτοντας το κάρδαμο.
Ταύρος.
Υλικά: 200 gr κρεμμύδια, 850 gr χοιρινό ψαχνό κομμένο σε κύβους, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, 40 gr βούτυρο, 250 ml λευκό κρασί, 1μισι κιλό σέλινο(με κοτσάνια και φύλλα), για το αυγολέμονο: 2 αυγά, ο χυμός ενός λεμονιού. Ζεσταίνεις το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρεις το κρέας σκέτο σε χαμηλή φωτιά για να μην αρπάξει. Μετά βάζεις τα κρεμμύδια και συνεχίζεις για κανένα τρίλεπτο. Δυναμώνεις τη φωτιά και ρίχνεις το κρασί. Προσθέτεις τον μαιντανό και περίπου μισό λίτρο νερό. Xαμηλώνεις τη φωτιά μόλις πάρει μια βράση και αλατοπιπερώνεις. Σιγοβράζετε για 45 λεπτά. Εν τω μεταξύ χοντροκόβεις το σέλινο και ξεχωρίζεις τα κοτσάνια από τα φύλλα. Δυναμώνεις τη φωτιά, ρίχνεις τα κοτσάνια μαζί με ένα ποτήρι νερό στην κατσαρόλα και αφήνεις να πάρει μια βράση. Μετά ρίχνεις τα φύλλα μαζί με ένα ακόμη ποτήρι νερό και χαμηλώνεις τη φωτιά. Αλατοπιπερώνεις ξανά και σιγοβράζεις για μισή ώρα. Φτιάχνεις αυγολέμονο και περιχύνεις το φαγητό.
Δίδυμοι.
Υλικά: 1 κιλό καθαρισμένες σαρδέλες, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 6 κουταλιές ελαιόλαδο, χυμό από ένα λεμόνι, χοντρό αλάτι, ρίγανη. Πλένεις καλά και στραγγίζεις τις σαρδέλες.. Ανακατεύεις σε ένα μπολ 3 κουταλιές ελαιόλαδο με σκόρδο και αλείφεις τα ψάρια. Αλατίζεις τις σαρδέλες με χοντρό αλάτι και τις ψήνεις σε δυνατή φωτιά στη σχαρα ή στο γκριλ για τρία με τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά. Ανακατεύεις το υπόλοιπο λάδι με τον χυμό λεμονιού και ραντίζεις πριν τις σερβίρεις. Πασπαλίζεις με τη ρίγανη.
Καρκίνος.
Υλικά: 2 αυγά, 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα, 50 γρ. φέτα, 100 γρ. μανιτάρια, ½ πιπεριά, ½ κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο. Δεντρολίβανο. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 170°C.
Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνεις το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρεις περίπου για 5’. Μόλις είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνεις ρίχνεις το δεντρολίβανο, ανακατεύεις και αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάς τα αυγά με ένα πιρούνι, ρίχνεις το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα και συνεχίζεις το χτύπημα. Με το χέρι μας σπας τη φέτα σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια, τη ρίχνεις μέσα στα αυγά και ανακατεύεις. Προσθέτεις και τα υλικά που έχεις στο τηγάνι και ανακατεύεις. Ρίχνεις το μίγμα σε ένα μικρό στρογγυλό πυρέξ και το τοποθετείς στο φούρνο. Ψήνεις την ομελέτα 25′ περίπου.
Λέων.
Υλικά: 1 ματσάκι σπαράγγια άγρια, 4 καρότα, 1 ματσάκι φρ. Κρεμμυδάκια, αρακάς, ζυμαρικά της αρεσκείας σας,
ελαιόλαδο, 4 κ. σούπας ξηρό λευκό κρασί, δυόσμος, μαϊντανός, βασιλικός, αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα
Αφαιρείς και πετάς το σκληρό μέρος από τα σπαράγγια και κρατάς τις κορυφές. Κόβεις τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνεις τα καρότα, τον αρακά και αφήνεις να πάρουν μια βράση. Προσθέτεις τα σπαράγγια 3 λεπτά πριν το τέλος. Εν το μεταξύ βράζεις τα ζυμαρικά της αρεσκείας σου. Στραγγίζεις τα λαχανικά και τα ξαναρίχνεις στην κατσαρόλα. Προσθέτεις το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι, πιπέρι. Αφήνεις μέχρι να απορροφηθεί το κρασί. Σουρώνεις τα ζυμαρικά και τα βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτεις τα λαχανικά και τα μυρωδικά και ανακατεύεις καλά. Σερβίρεις με την φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Παρθένος.
Υλικά: 2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο, 3 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες, 1/2 φλ. τσαγιού νερό, 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη, 1 φλ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι, 1/2 φλ. τσαγιού φυστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα) . Βάζεις τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύεις και αφήνεις να πάρει μία βράση. Προσθέτεις, αν θέλεις, το μέλι. Το αφήνεις να κρυώσει. Βράζεις το γάλα σε κατσαρόλα και το αφήνεις πάλι να κρυώσει. Βάζεις σε μπολ το γιαούρτι, λίγο-λίγο ρίχνεις το γάλα και ανακατεύεις με σύρμα. Προσθέτετεις και το κρύο σιρόπι και ανακατεύεις. Βάζεις το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη. Αφού σφίξει το χτυπάς ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει. Ξαναπαγώνεις το μείγμα και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτεις τα φιστίκια και ανακατεύεις. Γαρνίρετε με μέλι και φιστίκια Αιγίνης.
Ζυγός.
Υλικά: 1 κιλό φρέσκο σπανάκι, 1 φλιτζάνι λάδι, μισό φλιτζάνι βαλσάμικο, 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα, 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι, 300 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες, 1 φλιτζάνι καβουρδισμένα κουκουνάρια, 1 φλιτζάνι ρόδι, κρουτόν. Καθαρίζεις πολύ καλά το σπανάκι και αφαιρείς τα κοτσανάκια. Το κόβεις σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα βάζο με καπάκι βάζεις το λάδι, το ξύδι , την μουστάρδα και το μέλι. Κλείνεις το βάζο με το καπάκι του και τα ανακατεύεις πολύ καλά. Περιχύνεις το σπανάκι με το μείγμα και ανακατεύεις παρά πολύ καλά. Στη συνέχεια βάζεις τα υπόλοιπα υλικά παρμεζάνα, ρόδι και κουκουνάρια. Ανακατεύεις και η σαλάτα είναι έτοιμη.
Σκορπιός.
Υλικά : 20 καρδιές” από αγκινάρες, 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 1 κύβο λαχανικών ή ψαριού, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, 2 κουταλιές της σούπας ξηρό λευκό κρασί, 24 καθαρισμένα & πλυμένα οστρακοειδή (μύδια, στρείδια, κτένια). Πλύνε και στράγγιξε τις αγκινάρες. Τσιγάρισε το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και έπειτα πρόσθεσε το αλεύρι, το κρασί και τον κύβο. Ανακάτεψε. Πρόσθεσε και τα οστρακοειδή και μαγείρεψε μέχρι να ανοίξουν. Τέλος, βάλε και τις αγκινάρες και μαγείρεψε για λίγα λεπτά ακόμη προτού σερβίρεις.
Τοξότης.
Υλικά: 4 μπούτια κοτόπουλου, 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα, 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού, 1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού, 1 κούπα χυμό πορτοκάλι, 100 γρ. ξερά δαμάσκηνα, 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 1/2 κιλό πατάτες στρόγγυλες, φλιτζάνι του καφέ κρασί μηλίτης, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο. Κάνεις ένα μείγμα με χυμό πορτοκάλι, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και μουστάρδα. Τοποθετείς τα μπουτάκια της κότας και τα αφήνεις να μαριναριστούν για 6 ώρες. Αφαιρείς τα μπούτια και περνάς τη μαρινάδα από ένα σουρωτήρι. Την αφήνεις στην άκρη. Βάζεις ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα μπουτάκια. Προσθέτεις το κρεμμύδι και τα δαμάσκηνα. Ρίχνεις το κρασί, τη μαρινάδα και αλατοπίπερο και αφήνεις να πάρει μια βράση. Ρίχνεις όλα τα υλικά, μαζί και τις πατάτες, σε ένα ταψί και ψήνεις στους 200 βαθμούς για 45’
Αιγόκερως.
Υλικά: 4 κούπες ρύζι, 280γρ.τόνος κονσέρβας, 2 πορτοκάλια, ξύσμα και χυμός, 2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα, 3 κούπες ζωμός λαχανικών, 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο, ½ κούπα άσπρο ξηρό κρασί, πιπέρι, φύλλα μαϊντανού. Στύψε τα πορτοκάλια και κράτησε το χυμό σε ένα μπολ. Βάτε τη φλούδα σε μια κατσαρολίτσα με βραστό νερό για 2 λεπτά έως ότου μαλακώσει και κόψε τη μισή σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το βούτυρο, προσθέτεις τα τριμμένα κρεμμύδια και σοτάρεις για λίγο. Προσθέτεις τον τόνο, την ψιλοκομμένη φλούδα, το ρύζι και το κρασί. Όταν το ρύζι απορροφήσει το κρασί, προσθέτεις το χυμό πορτοκαλιού και μερικό από το ζωμό βοδινού. Αφού απορροφηθεί ξαναβάζεις ζωμό. Επαναλαμβάνεις και συνεχίζεις μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και το ρύζι να έχει μεν μαγειρευτεί αλλά να είναι και σπυρωτό. Πασπαλίζεις με πιπέρι, σκορπίζεις τον μαϊντανό και την υπόλοιπη φλούδα του πορτοκαλιού και σερβίρεις
Υδροχόος .
Υλικά: 6 φέτες σολομό, 3 κουταλιές βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί, δενδρολίβανο. Σε μια κατσαρόλα βάζεις το βούτυρο να κάψει και ρίχνεις τις φέτες σολομού. Τις αφήνεις για 1 – 2 λεπτά να ροδίσουν και τις αναποδογυρίζεις να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Προσθέτετε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο και κλείνεις την κατσαρόλα για 6 λεπτά.
Ιχθείς.
Υλικά: 750 γρα. Μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε λωρίδες, 750 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες, ¼ φλιτζάνι βούτυρο, ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο, ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζεις τα κρεμμύδια , το βούτυρο και το λάδι στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Τα αφήνεις να μαλακώσουν για 15 λεπτά και εν συνεχεία προσθέτεις το συκώτι. Μαγειρεύεις δυναμώνοντας τη φωτιά και ανακατεύεις συνεχώς για 15 λεπτά. Προς το τέλος πασπαλίζεις με το πιπέρι, αλατίζεις και προσθέτεις τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
joytv.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου