Λαχταριστές Τυρένιες τηγανίτες πατάτας
Οι πατάτες από μόνες τους είναι πεντανόστιμες.
Όταν όμως συνδυάζονται μαζί με διάφορα τυριά, η γεύση τους απογειώνεται.
Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία εύκολη και γρήγορη συνταγή την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ως συνοδευτικό είτε σαν ένα γρήγορο σνακ για εσάς και τα παιδιά σας.
Τι θα χρειαστείτε:
4 μέτριες πατάτες
2 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
½ φλιτζάνι τριμμένο cheddar
¼ φλιτζάνι μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Πως θα τις φτιάξετε:
Βράστε τις πατάτες με τη φλούδα για περίπου 30-45 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμες, αφαιρέστε τις από την κατσαρόλα και αφήστε τις να κρυώσουν λίγο.
Μόλις κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε, ξεφλουδίστε τις και λιώστε τις.
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τις πατάτες τα αυγά και το γάλα και ανακατέψτε καλά το μείγμα.
Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα στο μπολ το αλεύρι, την τριμμένη παρμεζάνα, το τριμμένο cheddar, το μπέικον, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά με ένα πιρούνι.
Σε ένα μεσαίο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Για την κάθε τηγανίτα παίρνετε περίπου 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα.
Τοποθετήστε την κάθε τηγανίτα στο τηγάνι και αφήστε τις μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. (περίπου 4 λεπτά από την κάθε μεριά).
Στραγγίστε τις τηγανίτες με απορροφητικό χαρτί.
Οι τηγανίτες σας είναι έτοιμες για να τις απολαύσετε!
Μπορείτε να συνοδεύσετε μοναδικά τις τηγανίτες σας με το παρακάτω dip που σας προτείνουμε.
Θα χρειαστείτε:
¼ φλιτζάνι μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπα κέτσαπ
1 κουταλιά του γλυκού ξίδι
Λίγο αλατοπίπερο
τηγανίτες
Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνουν ένα.
Το συγκεκριμένο dip είναι πανεύκολο να παρασκευαστεί και θα απογειώσει τη γεύση των τηγανιτών που μόλις φτιάξατε!
Καλή όρεξη 🙂
luciasfarm.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου