Ο καρκίνος χτύπησε και πάλι την οικογένεια της Αντζελίνα Τζολί


Η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στην Αντζελίνα Τζολί για ακόμα μια φορά.

Η Αντζελίνα Τζολί έχασε από καρκίνο του μαστού τη θεία της Ντέμπι Μάρτιν, λίγες ημέρες μετά τη διπλή μαστεκτομή στην οποία υπεβλήθη η ίδια, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να νοσήσει από καρκίνο του μαστού.
 Η μικρότερη αδερφή της μητέρας της, που επίσης είχε χτυπηθεί από την επάρατη νόσο, έφυγε από ζωή σε ηλικία 61 ετών, ύστερα από μερικές ημέρες νοσηλείας σε κώμα στο Ιατρικό Κέντρο Παλομάρ στο Εσκοντίντο του Σαν Ντιέγκο.

«Η Ντέμπι Μάρτιν ήταν η πρώτη από την οικογένεια που προχώρησε σε προληπτική εγχείρηση», δήλωσε ο σύζυγός της Ρον επισημαίνοντας ότι στη γυναίκα του είχε εντοπιστεί το ίδιο ελαττωματικό γονίδιο που έχει και η διάσημη ηθοποιός.
 «Η Αντζελίνα είχε επισκεφτεί πολλές φορές τη θεία της, από τότε που οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο στη σύζυγό μου. Είμαστε υπερήφανοι που πήρε την απόφαση να κάνει διπλή μαστεκτομή, προκειμένου η οικογένειά της να μην περάσει αυτά που περνάμε εμείς τώρα. Η Ντέμπι είχε υποβληθεί σε αφαίρεση ωοθηκών. Αν γνώριζε νωρίτερα αυτό που ανακάλυψε τόσο αργά, θα είχε κάνει σίγουρα και μαστεκτομή», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρον Μάρτιν.

Τα αμερικανικά μέσα αναφέρουν ότι η θεία της 37χρονης ηθοποιού ήταν εκείνη, που την ενθάρρυνε να προβεί σε διπλή μαστεκτομή. Η Αντζελίνα Τζολί είχε 87% πιθανότητες να εκδηλώσει καρκίνο στον μαστό και 50% στις ωοθήκες. Ήδη και πριν από θάνατο της θείας της είχε γίνει γνωστό, ότι προτίθεται να προχωρήσει και σε αφαίρεση ωοθηκών.

euronews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου