Αγωνία μην έχει αποκεφαλιστεί στη Συρία ο μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος


Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί $οκαριστικά πλάνα

Χαμός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, καθώς αναζητούν την ταυτότητα των θυμάτων του βάρβαρου αποκεφαλισμού Χριστιανών κληρικών από μέλη του συριακού Μετώπου Αλ-Νούσρα.

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αγωνία για το κατά πόσον υπάρχει πιθανότητα ανάμεσα στα θύματα των ισλαμιστών εξτρεμιστών να βρίσκεται και ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου, Παύλος, ο οποίος είχε απαχθεί στα μέσα Απριλίου, μαζί με τον Συρορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου, Γιοχάνα Ιμπραχίμ, από Τσετσένους αυτονομιστές.

Ήδη από χθες τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τα σοκαριστικά πλάνα του αποκεφαλισμού των τριών ανδρών που είναι ντυμένοι με ρούχα κληρικών. Η υπόθεση όμως τις τελευταίες ώρες έχει τυλιχθεί με ένα πέπλο μυστηρίου, καθώς δεν έχει εξακριβωθεί η ταυτότητα των τριών θυμάτων, αλλά και τα τοπικά μέσα μεταδίδουν αντικρουόμενες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Middle East Christian News Agency και το Radio France International, που έδωσαν στη δημοσιότητα την είδηση και τις εικόνες, ένας τουλάχιστον από τους άνδρες που σφαγιάστηκαν είναι Φραγκισκανός κληρικός, ονόματι Φρανσουά Μουράντ, ο οποίος είχε απαχθεί από τζιχαντιστές εξτρεμιστές από μοναστήρι στην περιοχή Γκασανίγια έξω από την πόλη Χομς. Μια περιοχή όπου ζουν αρκετοί Έλληνες και Σύροι Χριστιανοί πολίτες και μοναχοί.

Από την άλλη όμως το Τάγμα των Φραγκισκανών (Custody of the Holy Land) διαψεύδει την ύπαρξη Φραγκισκανών μοναχών στην περιοχή. Αντιθέτως το πρακτορείο Middle East Christian News Agency επιβεβαιώνει το όνομα του Μουράντ ως ένα από τα θύματα, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει στο επίμαχο 9λεπτο βίντεο του αποκεφαλισμού κανένα σημάδι των απαχθέντων Μητροπολιτών Χαλεπίου.

πηγή: koolnews

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου