Τα 50’s επιστρέφουν στη μόδα! Κομψότητα και αισθησιασμός στην πρώτη γραμμή


Μια από τις αγαπημένες δεκαετίες των fashionistas έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, μιας και όπως είδαμε σε catwalks διάσημων οίκων μόδας κατέχουν συχνά κυρίαρχο ρόλο και εντυπωσιάζουν.

Η συγκεκριμένη δεκαετία έχει αφήσει ιστορία στο διεθνή χώρο της μόδας για την κομψότητα,τη θηλυκότητα,την παρουσίαση της σέξυ πλευράς κάθε γυναίκας μέσω φινετσάτων συνόλων που την έκαναν ταυτόχρονα chic και ελκυστική χωρίς να προκαλεί.Στόχος ήταν οι  γυναίκες να είναι  όμορφες και περιποιημένες, πληθωρικές και σέξυ χωρίς όμως να φαίνονται χυδαίες.

Η δεκαετία του “New look” του Christian Dior,που πρόσταζε στρογγυλεμένους ώμους -σε αντίθεση με προηγούμενες δεκαετίες που ήθελαν αυστηρούς και τετραγωνισμένους ώμους-πολύ λεπτή μέση και μακρυά  φούστα ή φόρεμα που έφτανε μέχρι τη μέση της γάμπας.Έμφαση λοιπόν στο στήθος και στους γοφούς.


Οι συγκεκριμένες φούστες επιστρέφουν στη μόδα πάντοτε σε συνδυασμό με το σήμερα για να δώσουν μια vintage πινελιά στις εμφανίσεις μας. Για τις λάτρεις του midi και mid-calf μήκους λοιπόν προτείνουμε τις εξής επιλογές:

Σε απόχρωση του ροζ  για να δώσεις μια πιο girly πινελιά,leather για να έχει το σύνολό  σου ροκ στοιχείο αλλά και για να πετύχεις ένα πιο νεανικό look και τέλος κλασσική μαύρη ή γκρι για πιο safe αποτέλεσμα.


Πέρα όμως από το μήκος των ρούχων,η δεκαετία αυτή ξεχωρίζει και για τα κομψά και θηλυκά σχέδιά τους.Ιδιαίτερο κομμάτι της γκαρνταρόμπας των γυναικών της εποχής εκείνης: το bustier φόρεμα.Το εφέ  του «ενσωματωμένου» κορσέ κάνει την εμφάνιση μιας γυναίκας ελκυστική και φινετσάτη και φυσικά μπορείς να το φορέσεις και σήμερα,με τους κατάλληλους συνδυασμούς,όπως για παράδειγμα με ένα ζευγάρι pump heels-εξίσου hot επιλογή για φέτος- που προσδίδουν έξτρα πόντους θηλυκότητας στο look σου.




faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου