Νατάσα Ράγιου: «Πάσχω εδώ και 20 χρόνια από ψωρίαση» (video)


Η γνωστή δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νατάσα Ράγιου,
αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα με την υγεία της, στην κάμερα και στην πρόεδρο του σωματείου «ΜΑΧΗ», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στο να σταματήσουν ν' αντιμετωπίζονται ως ταμπού τα αυτοάνοσα νοσήματα:

«Ο μόνος τρόπος για να πάψουμε να έχουμε ταμπού είναι να λέμε και να μοιραζόμαστε με τους άλλους το πρόβλημα που έχουμε. Καταλαβαίνουν όλοι ότι όταν έχεις μια ασθένεια που έρχεται και φεύγει και σε ταλαιπωρεί, ο μοναδικός τρόπος για να την ξεπεράσεις και να την πολεμήσεις είναι να την παραδεχθείς, να την αποδεχθείς και να της χαμογελάσεις», είπε.

Μάλιστα, εξήγησε πώς απέκτησε ψωρίαση, λέγοντας ότι είχε από τον πατέρα της ένα γονίδιο και εκδηλώθηκε αυτό το αυτοάνοσο νόσημα και σε εκείνη.

Όσο για το πώς αντιμετωπίζει την ψωρίαση; Κυρίως με ομοιοπαθητική.

Τέλος, τόνισε πως παθαίνει κρίσεις ψωρίασης κυρίως μετά από περιόδους άγχους, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται τα σημάδια στο σώμα της, ενώ αρχικά ήταν αρνητικό απέναντί της μέχρι και το ίδιο της το παιδί, νομίζοντας πως είναι κολλητικό. Ο σύντροφός της, από την άλλη, ήταν δίπλα της από την πρώτη στιγμή, στηρίζοντάς την και κάνοντας πως δεν βλέπει τα σημάδια στο σώμα της τις περιόδους που έβγαιναν.

*Να σημειώσουμε πως η «ΜΑΧΗ» είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, με στόχο την πρόληψη, την ενημέρωση και την καταπολέμηση των αυτοάνοσων νοσημάτων.



Πηγή: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου