Οι μάρτυρες που «καίνε» την 32χρονη αδερφή της Φαίης:«Εκείνη άναψε το φυτίλι για τον καυγά που οδήγησε στο θάνατο της 23χρονης»


Φεβρουάριος του 2013.  Η Φαίη Μπλάχα μέσω της αδελφής της γνωρίζει για πρώτη φορά, μέσα σε μια καφετέρια στη Νέα Μάκρη τον 25χρονο Βαγγέλη Στεφανάκη.

Πολύ γρήγορα κάνει σχέση μαζί του και μάλιστα όπως υποστήριξε στο δικαστήριο η φίλη της άτυχης κοπέλας, ήταν πολύ ενθουσιασμένη. Σχεδίαζαν να μείνουν  και να δουλέψουν μαζί. Το μόνο που προβλημάτιζε τη Φαίη, ήταν η σχέση του κατηγορουμένου με την αδελφή της.

Η μαρτυρία της φίλης
«Μια μέρα παρακολούθησε την αδελφή της και την είδε να πηγαίνει στο σπίτι του κατηγορουμένου. Τότε της παραδέχθηκαν ότι είχαν συνευρεθεί ερωτικά μια φορά. Η Φαίη ήθελε να τον χωρίσει. Εκείνος είπε ότι δε θέλει να έχει σχέση με την αδελφή της και αγαπάει τη Φαίη.»

Κάπου εκεί άρχισε όπως είπε η μάρτυρας στο δικαστήριο η αντίστροφη μέτρηση.

«Η αδελφή της  προσπαθούσε να τη διαβάλλει στον κατηγορούμενο. Εκείνος επειδή την ζήλευε την έβαλε να σταματήσει τη δουλειά στην καφετέρια. Αφού είχε ξεκαθαρίσει ο κατηγορούμενος ότι θέλει να είναι με τη Φαίη, ερχόταν η αδελφή της με τις φίλες της και την "έκραζαν". Της έλεγαν "Ουστ" μέχρι που ο υπεύθυνος του μαγαζιού, της είπε να μην ξανάρθει.»

Και όσο οι φίλοι της Φαίης έκαναν κλοιό γύρω της, τόσο το χάσμα μεταξύ των δυο αδελφών μεγάλωνε. Οι φίλοι της άτυχης κοπέλας υποστηρίζουν ότι η αδελφή της διεκδικούσε τον κατηγορούμενο. Η ίδια όμως στο δικαστήριο υποστήριξε ότι δεν τον διεκδικούσε αλλά προσπαθούσε να πείσει την αδελφή της να σταματήσει τη σχέση της μαζί του γιατί δεν της ταίριαζε.

Εν τω μεταξύ, η 32χρονη που σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας είχε το βλέμμα της χαμηλά, είπε στην έδρα ότι πηγαίνει πλέον μόνη της στον τάφο της αδελφής της.

«Η αδελφή της Φαίης άναψε το φιτίλι για τον καυγά που οδήγησε στο θάνατό της.»

Φίλη της 23χρονης όμως δίνει άλλη διάσταση σε όσα συνέβησαν λέγοντας ότι ουσιαστικά η αδελφή της Φαίης άναψε το φιτίλι για τον καβγά που οδήγησε στο θάνατο της.

Η μαρτυρία της φίλης

«Του είπε ότι η Φαίη είχε παράλληλη σχέση. Και μετά αυτός πήρε τηλέφωνο τη Φαίη για να βρεθούν να συζητήσουν την κατάσταση. Τσακώθηκαν, εκείνη του το παραδέχτηκε και μετά τη χτύπησε. Μάλιστα μου είπε ότι αυτός που πίστευε ότι ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο είχε δεσμό η Φαίη, την ώρα του καβγά πέρασε και καλά τυχαία από το σημείο. Αυτά μου τα είπε ο κατηγορούμενος στο νοσοκομείο.»

Ο μάρτυρας-φίλος του κατηγορούμενου που έκαψε την αδελφή της Φάιης

Ο μάρτυρας που έκαψε την αδελφή της Φαίης ήταν ο νεαρός που μετέφερε μαζί με τον κατηγορούμενο τη Φαίη εκείνη τη μοιραία νύχτα.

Η αδερφή της Φαίης μάλιστα έκλαψε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εξέτασης του εν λόγω μάρτυρα.

Ο μάρτυρας ανέφερε πως εκείνο το βράδυ που ειδοποιήθηκε η αδελφή της Φαίης από τον κατηγορούμενο και έφτασε στο νοσοκομείο, δεν ήταν καθόλου ταραγμένη. Συγκεκριμένα ο μάρτυρας είπε «Στο νοσοκομείο η αδελφή της Φαίης ήταν ήρεμη, δεν ήταν ταραγμένη, ήταν σαν να πήγαινε για καφέ.»

Επίσης υποστήριξε πως η 32χρονη του πρότεινε να πουν ψέματα ότι δηλαδή την βρήκε εκείνος χτυπημένη στην άκρη του δρόμου και την μετέφερε. Του είπε να πουν αυτό το ψέμα για μην ταραχθούν οι γονείς των δύο κοριτσιών.

Η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων.

star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου