«Επέστρεψε» στο Twitter ο Πιστόριους - Τα τέσσερα αλλόκοτα μηνύματά του


Τη διαδικτυακή σιωπή του αποφάσισε να σπάσει το παραολυμπιονίκης αθλητής και κατηγορούμενος για φόνο, Όσκαρ Πιστόριους.
Είχε να γράψει κάτι από την επέτειο της δολοφονίας της συντρόφου του Ρίβα Στένκαμπ.
Ο Πιστόριους άρχισε την επικοινωνία με τους διαδικτυακούς του φίλους το απόγευμα της Κυριακής με ένα απόσπασμα από τη Βίβλο: «Ο Κύριος είναι κοντά σε αυτούς που έχουν πληγωμένη καρδιά», έγραψε ο αθλητής για να αποσύρει μετά από λίγο τη συγκεκριμένη ανάρτηση.
Στη συνέχεια ανέβασε ένα κολάζ με φωτογραφίες του ίδιου ποζάροντας με παιδιά με κινητικά προβλήματα και το μήνυμα «Έχεις την ικανότητα να κάνεις τη διαφορά στη ζωή κάποιου».
Το τρίτο μήνυμα του Πιστόριους περιελάμβανε μια φωτογραφία του να δείχνει με το δάχτυλο ένα απόσπασμα από το best-seller του αυστριακού ψυχιάτρου Βίκτορ Φρανκλ «Το νόημα της ζωής», το οποίο είχε γραφτεί όταν εκείνος ήταν έγκλειστος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς. Το απόσπασμα αναφέρεται σε έναν άνθρωπο που «δεν του έχει απομείνει τίποτα στον κόσμο» παρά μόνο να μπορέσει «να κατορθώσει την ολοκλήρωση» φέρνοντας στο μυαλό του «την εικόνα της αγαπημένης του».



Τέλος, το πρωί της Δευτέρας, ο Πιστόριους συνέχισε τα παράξενα tweets του: «Κύριε, σήμερα σου ζητώ να πλύνεις στο ποτάμι της θεραπείας σου αυτούς των οποίων οι ζωές είναι μέσα στον πόνο. Αμήν».


Με τις τέσσεριες αυτές αναρτήσεις, ο κατηγορούμενος αθλητής έσπασε τη σιωπή του στο Twitter. Η τελευταία φορά που είχε γράψει κάτι ήταν στις 14 Φεβρουαρίου 2014, όταν συμπληρωνόταν ένας χρόνος από τον φόνο της συντρόφου του.


Τότε ο Πιστόριους είχε τουιτάρει ένα post που παρέπεμπε στο site του όπου είχε δημοσιεύσει μία ανοιχτή επιστολή προς τη Ρίβα Στένκαμπ. «Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματά μου για το τραγικό ατύχημα που προκάλεσε τέτοιο πόνο για όλους εκείνους που αγάπησαν και εξακολουθούν να αγαπούν τη Ρίβα» είχε γράψει τότε και είχε καταλήξει με τη φράση: «Η απώλεια της Ρίβα και το απόλυτο τραύμα εκείνης της ημέρας, θα τα κουβαλάω για όλη την υπόλοιπη ζωή μου».

Πηγή: Independent

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου