Ντυθείτε σωστά με βάση τον τύπο του σωματός σας!


Κάθε γυναίκα όταν αντικρίζει το είδωλο της στον καθρέπτη,έρχεται αντιμέτωπη με δύο γυναίκες:αυτή την οποία βλέπει να καθρεφτίζεται μπροστά της,και αυτή που θα ήθελε να καθρεφτίζεται μπροστά της.

Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο,κάνοντας μια βόλτα στους πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας,να βλέπεις καλλίγραμμες γυναίκες με όμορφα χαρακτηριστικά να είναι ντυμένες με τελείως λάθος τρόπο. Έλλειψη αυτοπεποίθησης;Λάθος επαφή και γνώση του σώματός τους; Ότι και να είναι αυτό,ουσία αυτού του άρθρου,είναι να σε βοηθήσει να έρθεις σε επαφή με αυτή την γυναικεία φιγούρα που οραματίζεσαι,γιατί μερικές φορές είναι μόνο ένα μικρό βήμα μακριά σου!

1. ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ ΑΧΛΑΔΙ.


Ο σωματότυπος «αχλάδι» είναι ίσως αυτός που συναντάμε πιο συχνά στην χώρα μας. Διαθέτει αξιοπρεπές στήθος, γυμνασμένα χέρια, τέλειο στομάχι και μικρή μέση,αλλά χαρακτηρίζεται από έντονους γοφούς και λεκάνη μεγαλύτερη από τους ώμους.Για αυτό τον λόγο λοιπόν,θα πρέπει να δώσεις έμφαση στο επάνω μέρος του σώματος σου,με τις μπλούζες σου να είναι γεμάτες prints,floral και πουά μοτίβα,καθώς δεν θα πρέπει να φοβηθείς να φορέσεις και κάτι πιο εφαρμοστό,ή ακόμη και V μπλούζες. Ταυτόχρονα,όσο αφορά το κάτω μέρος του σώματός σου, Σε αυτή την περίπτωση ιδανικές επιλογές είναι σκουρόχρωμα ψηλόμεσα παντελόνια σε loose γραμμή, φούστες σε γραμμή Α που δεν αγκαλιάζουν τις καμπύλες των γοφών,καθώς και φαρδιά σορτσάκια που θα κάνουν τα πόδια σου να δείχνουν πιο αδύνατα. Όσο αφορά τα αξεσουάρ,είσαι το ιδανικό άτομο για statement κολιέ,εντυπωσιακά σκουλαρίκια και φουλάρια γεμάτα prints και χρώμα!

Λέμε όχι: σε πλισέ φούστες και παντελόνια σε ανοιχτά χρώματα.

2.ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ ΜΗΛΟ.



Ο σωματότυπος «Μήλο» ή αλλιώς ανάποδο τρίγωνο, είναι πολύ συχνός και διακρίνεται για το πλούσιο στήθος και ανοιχτή πλάτη με λεπτά πόδια.Οι γυναίκες με αυτό το σωματότυπο,πολύ συχνά συγκεντρώνουν κιλά στην κοιλιά ενώ διαθέτουν καλλίγραμμα πόδια.Διάλεξε ρούχα που θα αναδείξουν το στήθος σου,όπως ριχτές μπλούζες με καθαρές ραφές ,και ταυτόχρονα επένδυσε σε παντελόνια με ίσια προσαρμοσμένη γραμμή και φαρδύ τελείωμα,φούστες σε γραμμή Α,και body consious φορέματα που θα αγκαλιάσουν τις καμπύλες σου! Μπορείς να υποστηρίξεις επίσης, ιδιαίτερα κοντά φορέματα αλλά και φορέματα σε  Α γραμμή,γιατί θα αναδείξουν τα πόδια σου,και θα ισορροπήσουν τις αναλογίες σου. Όσο αφορά τα αξεσουάρ,καλό θα είναι να προτιμήσεις πιο «ήσυχα» κολιέ και σκουλαρίκια, και να αποφύγεις τα πιο «βαριά» κοσμήματα γιατί θα προσθέσουν όγκο.

Λέμε όχι:σε ντραπέ, layers, περίεργα κοψίματα και μπλούζες ή ζιβάγκο που σε πνίγουν.

3.ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ ΚΛΕΨΥΔΡΑ.



Ο σωματότυπος αυτός, άκρως θηλυκός, χαρακτηρίζεται από έντονες καμπύλες και λεπτή μέση.Αν ανήκεις σε αυτόν το σωματότυπο η καλύτερη λύση είναι να προτιμήσεις ρούχα που αγκαλιάζουν τις καμπύλες σου και όχι να προσπαθήσεις να τις κρύψεις με πολύ φαρδιά ρούχα καθώς έτσι «χάνεις» πόντους από το ύψος σου.Έτσι λοιπόν,να προτιμάς pencil φούστες, ψηλόμεσα παντελόνια σε ίσια γραμμή και μεσάτα φορέματα. Το σώμα σου είναι ιδανικό για να τολμήσεις εφαρμοστά φορέματα τα οποία θα αγκαλιάσουν τις καμπύλες σου,αλλά και για εντυπωσιακά ανδρόγυνα σύνολα βασισμένα σε μεσάτα σακάκια και παντελόνια σε ίσια γραμμή! Όσο αφορά τα αξεσουάρ,δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να φορέσεις,δώσε ωστόσο έμφαση στα μικρά κομψά ζωνάκια που θα σε βοηθήσουν να τονίσεις την λεπτή μέση σου και θα δημιουργήσουν μια πολύ ισορροπημένη και γυναικεία φιγούρα!

Λέμε όχι: Στις φούστες σε Α γραμμή,και στα στενά τοπ που «ανοίγουν» στο τελείωμα .

4.ΣΩΜΑΤΟΤΥΠΟΣ ΜΟΛΥΒΙ.


Ο αθλητικός σωματότυπος χαρακτηρίζεται από την έλλειψη καμπυλών στο σώμα. Οι στενοί γοφοί και ώμοι κάνουν τις γυναίκες που έχουν τον σωματότυπο αυτό, να νιώθουν λιγότερο θηλυκές και να επενδύουν σε βασικά κομμάτια όπως skinny jeans, και στενά μαύρα φορέματα. Ωστόσο,οι γυναίκες με αυτό το σωματότυπο,μπορούν να φορέσουν tops με μεγάλο χαμόγελο στην λαιμόκοψη , crop tops, αλλά και όσα αφήνουν τους ώμους σας έξω. Τα ψηλόμεσα παντελόνια είναι ιδανική επιλογή,αλλά και αυτά με σχέδιο καμπάνας,διότι δημιουργούν καμπύλες.Τα λεγόμενα boyfriend και skinny jeans,τα ψηλόμεσα σορτσάκια,και τα εφαρμοστά φορέματα είναι επιλογές που θα αναδείξουν την όμορφη φιγούρα σας,και θα δημιουργήσουν ένα άκρως γυναικείο αποτέλεσμα. Τέλος,τα αξεσουάρ μπορούν να αυξήσουν το  ενδιαφέρον ενός απλού ντυσίματος,για αυτό επενδύστε σε statement κολιέ,μεγάλα σκουλαρίκια και εντυπωσιακά κομμάτια τα οποία θα τραβήξουν αμέσως τα θετικά σχόλια.

Λέμε όχι:στις βάτες, σε μακριά φορέματα σε αμπίρ γραμμή και τα φαρδιά παντελόνια.

flogit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου