Θρακιώτικη σκορδαλιά με καρύδια
Παραδοσιακή σκορδαλιά όπως την έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, με μπόλικο καρύδι νόστιμη και πολύ υγιεινή.
Τι χρειαζόμαστε:
1,5 κούπα καρύδια
1 κουτ. σούπας ξύδι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μισή κούπα νερό
μισό κουτ. γλυκού αλάτι
2-3 σκελίδες σκόρδο
Πώς το κάνουμε:
Τα βάζουμε όλα μαζί στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολτός. Η σκορδαλιά είναι έτοιμη.
Το ξύδι και το αλάτι τα αυξομειώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Αν μας φανεί πολύ πηκτή την αραιώνουμε με λίγο νεράκι ακόμη.
sintagespareas.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου