Τα μυστικά της πετυχημένης ταραμοσαλάτας


Όσο απλή κι αν είναι η παρασκευή της, η ταραμοσαλάτα έχει κι αυτή τα μυστικά της.
Μάθε τα και κάνε τη διαφορά.

Όσο κι αν έχεις προσπαθήσει δεν μπορείς να πετύχεις το αφράτο αποτέλεσμα και τη γεύση της σπιτικής ταραμοσαλάτας της γιαγιάς; Μάθε τα μυστικά και κάνε βουτιά στη γεύση!
* Το χτύπημα έχει σημασία!
Ο ταραμάς, τα αυγά δηλαδή του ψαριού πρέπει να χτυπηθούν καλά στην αρχή για να πετύχει η ταραμοσαλάτα
* Ποια είναι η υφή που θέλεις;
Αν θέλεις η ταραμοσαλάτα σου να μοιάζει με αλοιφή χτύπα τη στο μίξερ, αν όμως προτιμάς να αισθάνεσαι τον ταραμά στη γλώσσα προτίμησε να την χτυπήσεις σε γουδί, όπως έκαναν κάποτε οι νοικοκυρές.
* Ποια γεύση προτιμάς;
Η κλασική συνταγή για ταραμοσαλάτα απαιτεί ψωμί, ωστόσο, οι νεότερη εκδοχή της είναι με πατάτα. Επέλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου.
* Αν σου κόψει; Υπάρχει λύση;
Αν η ταραμοσαλάτα κόψει στο χτύπημα μη φέρνεις την καταστροφή. Ρίξε λίγο νερό και συνέχισε το χτύπημα στο μίξερ.
* Μπορείς να αντικαταστήσεις υλικά;
Αν η συνταγή σου έχει κρεμμύδι κι εσύ δεν αντέχεις καν να το μυρίζεις, μπορείς να το αντικαταστήσεις με πράσο που έχει λιγότερο έντονη μυρωδιά.
Επίσης, αν προτιμάς πιο ελαφριά γεύση μπορείς να αντικαταστήσεις το ελαιόλαδο με ηλιέλαιο, αν κι εμείς προτείνουμε λαδάκι ελιάς!
* Ποιο ταραμά να προτιμήσεις;
Ο λευκός ταραμάς είναι προτιμότερος αλλά όπως είπαμε όλα είναι θέμα γούστου!


womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου