Τι αλλάζει στις ρυθμίσεις των "κόκκινων" στεγαστικών δανείων



Πολλά «θολά» σημεία παραμένουν στην επιδιωκόμενη ρύθμιση προβληματικών δανείων,
αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η ρύθμιση θα αφορά μόνο στους ενήμερους δανειολήπτες…δηλαδή σε όσους δεν έχουν καθυστερήσει τη δόση του στεγαστικού τους δανείου πάνω από ένα τρίμηνο.

Όπως ανέφερε υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης μετά από σύσκεψη με τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας, όσοι βρίσκονται ήδη στο «κόκκινο», δηλαδή δεν έχουν πληρώσει τη δόση τους για πάνω από ένα τρίμηνο, θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν χρήση του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Η ρύθμιση θα αφορά σε ενυπόθηκα δάνεια κύριας κατοικίας, της οποίας η αντικειμενική αξία δεν ξεπερνά τις 180.000 ευρώ, ενώ το σύνολο της περιουσίας του δανειολήπτη δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. Όσον αφορά, δε, στα εισοδηματικά όρια, φαίνεται ότι θα τεθούν στις 25.000 ευρώ οικογενειακού εισοδήματος.

Η βασική κατεύθυνση της ρύθμισης είναι να παρέχει 4ετή περίοδο χάριτος, χωρίς όμως να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα εάν σε αυτό το διάστημα ο δανειολήπτης θα πληρώνει μόνο τόκους ή κάποιο μέρος του κεφαλαίου. Στον «αέρα» είναι, επίσης, το ύψος του επιτοκίου της σχετικής ρύθμισης, με τη μόνη διαβεβαίωση εκ μέρους του υπουργείου Ανάπτυξης να είναι ότι οι όροι δεν θα είναι χειρότεροι από τους ισχύοντες.

Πληροφορίες: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου