Κατερίνα Παπουτσάκη: "Παραλίγο να γεννήσω μέσα στο αυτοκίνητο".


Για τον μονάκριβο γιο της μίλησε η Κατερίνα Παπουτσάκη!

Τη νέα της ζωή απολαμβάνει η Κατερίνα Παπουτσάκη έχοντας στο πλευρό της τους δύο άντρες της που έχουν κλέψει την καρδιά της και δεν είναι άλλοι από τον γιο της, Μάξιμο και τον σύζυγό της, Παναγιώτη Πιλάφα.

Η γνωστή ηθοποιός παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη μετά από τη γέννηση του γιου της στο περιοδικό «People» και μίλησε για τη μητρότητα, τον τοκετό, τη σχέση με τον σύζυγό της αλλά και για τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Η Κατερίνα Παπουτσάκη περιέγραψε τα συναισθήματά της τη στιγμή που έμαθε ότι περιμένει παιδί αλλά και το πώς επηρέασε τη σχέση με τον σύζυγό της.

«Δεν ήταν καθόλου σοκ το να μάθω ότι περίμενα παιδί. Το θέλαμε και οι δυο πάρα πολύ. Ήμασταν αποφασισμένοι από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε μαζί ότι θέλαμε να κάνουμε οικογένεια και όλα έγιναν πολύ φυσικά, πολύ αβίαστα. Ήταν από εκείνες τις σχέσεις που κολλάνε αμέσως, σαν να ξέρεις τον άλλο από παλιά. Ήταν πολύ ενδιαφέρον. Ξέρεις, πάντα είχα ένα γενικότερο φόβο απέναντι στο γάμο ως κατάσταση και η απόφαση μου φαινόταν βουνό. Παιδί μπορεί πάντα να ήθελα  να κάνω, αλλά με φόβιζε πάρα πολύ το τι φέρνει ο ερχομός ενός παιδιού στη σχέση του ζευγαριού. Εκνευρισμούς, απόσταση, εντάσεις. Όμως, έχουν κυλήσει όλα πάρα πολύ ομαλά, γιατί είμαστε πάρα πολύ συμβατοί χαρακτήρες. Δεν έχει χαθεί τίποτα από όλη τη μαγεία, ίσα-ίσα έχει προστεθεί μαγεία. Ήρθαμε ακόμα πιο κοντά με τον ερχομό του παιδιού».



Όσο για τον καιρό που ήταν έγκυος, η Κατερίνα αποκαλύπτει:

«Είχα πολύ καλή εγκυμοσύνη. Απλά έπαθα μια βροχοπνευμονία σε κάποια φάση και ταλαιπωρήθηκα πολύ, γιατί δεν μπορούσα να πάρω αναπνοή. Κατά τα άλλα ευχαριστήθηκα πολύ όλη την εμπειρία».


Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε και στη στιγμή που ξεκινούσε ο τοκετός λέγοντας:

«Δεν έσπασαν τα νερά, όμως με έπιασαν φοβεροί πόνοι. Ήταν επεισοδιακό, γιατί βρισκόμασταν στο σπίτι ενός φίλου στο Καμάρι για Πάσχα. Ήταν χαράματα  όταν ξύπνησα με φοβερούς πόνους. Νόμιζα πως είχα κάποιο κολικό, όμως οι πόνοι κράτησαν πάνω από τρεις ώρες, έτσι συνειδητοποίησα πως ήταν ωδίνες τοκετού. Πήρα το γιατρό μου, ο οποίος με συμβούλευσε να επιστρέψω στην Αθήνα, χωρίς άγχος όμως, ενώ εκείνος επέστρεψε άρον άρον από την Πάρο όπου βρισκόταν. Γέννησα σε λιγότερο από μια ώρα από τη στιγμή που έφτασα στο μαιευτήριο. Ήταν πάρα πολύ γρήγορη η διαδικασία, αλλά θυμάμαι καρέ-καρέ κάθε λεπτό.

Ήθελα να αποφύγω εντελώς την επισκληρίδιο αλλά κάποια στιγμή οι πόνοι ήταν πάρα πολύ δυνατοί. Το χειριζόμουν όμως καλά με ανάσες, γιατί έκανα γιόγκα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αυτό με βοήθησε. Γέννησα πολύ εύκολα, θυμάμαι ότι άκουγα να μου φωνάζουν οι μαίες όλο ενθουσιασμό "μπράβο". Οι αναπνοές της γιόγκα με βοήθησαν πολύ και στις ωδίνες. Όλη εκείνη την ώρα που ήμασταν στο αυτοκίνητο και επιστρέφαμε στην Αθήνα πονούσα πολύ, αλλά δεν με έπιασε κανένας πανικός. Ανασούλα και χαρά. Είχα δείξει μεγάλη ψυχραιμία. Μάλιστα έλεγα στον Παναγιώτη που οδηγούσε και ήταν αγχωμένος "Έλα, ηρέμησε, χαλάρωσε. Θα μας πάρει ώρες αυτή η διαδικασία". Στην πραγματικότητα παραλίγο να γεννήσω μέσα στο αυτοκίνητο.

Έκλαιγα από συγκίνηση όταν γέννησα. Μοναδική στιγμή όταν τον πρωτοαντίκρυσα...δεν θα το ξεχάσω ποτέ».


 Η Κατερίνα Παπουτσάκη παραδέχτηκε ότι οι πρώτες μέρες με το μωρό ήταν δύσκολες:

 «Προσπάθησα πολύ να θηλάσω γιατί στην αρχή ήταν δύσκολο. Δεν είχα πολύ γάλα και το μωρό δεν το είχα από την αρχή μαζί μου, καθώς χρειάστηκε να μείνει δεκαπέντε ημέρες στο μαιευτήριο. Όμως, στο Μητέρα όπου γέννησα, με βοήθησαν πάρα πολύ. Περνούσα πάρα πολλές ώρες εκεί, πήγαινα κάθε μέρα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, τον είχα αγκαλιά, τον τάιζα, κοιμόταν επάνω μου. Και κάθε βράδυ έφευγα κουρέλι που τον άφηνα πίσω.



Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε και στην πρώτη μέρα που πήγε με το μωρό στο σπίτι.

«Αυτό που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι πως ο Ρομπέν (σ.σ το σκυλί της Κατερίνας) με το που φτάσαμε,  ήταν σαν να σεληνιάστηκε. Γάβγιζε με μανία και δεν σταματούσε με τίποτα. Μέχρι το βράδυ απελπίστηκα, έλεγα "Δεν θα τα καταφέρουν να συνυπάρξουν αυτοί οι δυο", ώσπου τον μάλωσε αυστηρά ο Παναγιώτης και από τότε αυτό ήταν. Σαν να κατάλαβε... σταμάτησε και δεν παραπονέθηκε ποτέ ξανά. Κατάλαβε πως από εδώ και εμπρός θα πρέπει να συνυπάρχουν».



Η Κατερίνα Παπουτσάκη αναφέρθηκε και στο πως είναι ο σύζυγός της ως μπαμπάς:

«Ο Παναγιώτης κάνει τα πάντα με το μωρό. Τον κάνει μπάνιο, τον αλλάζει, τον ταΐζει την κρέμα του, τον κοιμίζει. Είναι εξαιρετικός μπαμπάς και είμαι πάρα πολύ ήσυχη όταν είναι εκείνος μαζί με το μωρό. Μπορεί να φύγω για την πρόβα και να γυρίσω μετά από τέσσερις ώρες και όταν επιστρέψω να τα έχει κάνει όλα εκείνος».



Όσο για τα κιλά της εγκυμοσύνης;

«Παρόλο που μπορώ να πω πως πρόσεχα στην εγκυμοσύνη, πήρα αρκετά κιλά. Τα πρώτα πέντε τα πήρα τους πρώτους τρεις μήνες. Δεν είχα καθόλου εμετούς, όμως ήθελα να φάω το σύμπαν και το στομάχι μου ήταν πολύ περίεργα, έστρωνε μόνο όταν έτρωγα πίτσες και μακαρονάδες. Αν έτρωγα κάτι υγιεινό, μια σαλάτα με κοτόπουλο, για παράδειγμα γινόμουν χάλια».



Η Κατερίνα Παπουτσάκη αποκάλυψε ότι το όνομα, Μάξιμος, που θα πάρει το παιδί ήταν ιδέα του μπαμπά του.

«Του τραγουδάω όλη την ώρα. Αλλά και το μωρό τραγουδάει. Με κοιτάει στα μάτια, γουρλώνει τα δικά του και μουρμουρίζει το ρυθμό... Ο Παναγιώτης σκέφτηκε να δώσουμε στο μωρό το όνομα Μάξιμος και μας άρεσε πολύ».


Όσο για το αν σκέφτεται από τώρα ένα δεύτερο παιδί;

«Στην αρχή που έμεινα έγκυος σκεφτόμουν πως θα ήταν ωραία να κάνουμε αμέσως δεύτερο παιδί. Και τώρα θέλουμε, όμως ακόμη ο Μάξιμος είναι πάρα πολύ μικρός και πρώτα απ' όλα θέλω να τον ευχαριστηθώ, να του δώσω όσα χρειάζεται και στην πορεία φαντάζομαι πως θα έρθει ένα ακόμα μωρό. Το θέλουμε πολύ. Σκέψου, όμως, μόλις χθες ήταν η πρώτη φορά που κοιμήθηκε ολόκληρο βράδυ».


faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου