Δείτε το κτήριο που ζουν οι ισχυρότεροι και οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο


Στο Μανχάταν

Στο κτήριο μένουν ο Denzel Washington και ο Sting, η αφρόκρεμα των επιχειρήσεων, όπως ο Lloyd Blankfein, CEO της Goldman Sachs και ο Daniel Loeb, πρόεδρος του hedge fund Τhird Point, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των Citibank, JPMorgan Chase, AIG, Disney, Google και Yahoo
Υπάρχει μία διεύθυνση στο Μανχάταν, η 15 Central Park West, όπου θα μπορούσαν κάλλιστα να βρουν εφαρμογή πολλές θεωρίες συνωμοσίας. Στο συγκεκριμένο ουρανοξύστη κατοικούν  ορισμένοι από τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους στον πλανήτη, ενώ ο θυρωρός μπορεί και να βγάζει 22.000 δολάρια μόνο από τα φιλοδωρήματα...



Καθόλου τυχαία, εάν αναλογιστεί κανείς ότι τα ρετιρέ σε αυτό το κτήριο πωλούνται γύρω στα 100 εκατ. δολ. το καθένα και το ενοίκιο για ένα διαμέρισμα κυμαίνεται γύρω στα 30.000 δολάρια. Δεν είναι πολλά εάν θέλεις να έχεις γείτονες αστέρες του Χόλιγουντ και της μουσικής, όπως ο Denzel Washington και ο Sting, την αφρόκρεμα των επιχειρήσεων, όπως ο Lloyd Blankfein,  CEO της Goldman Sachs και ο Daniel Loeb, πρόεδρος του hedge fund Τhird Point, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των Citibank, JPMorgan Chase, AIG, Disney, Google, και Yahoo. Φυσικά στους ενοίκους συμπεριλαμβάνονται μεγάλα ονόματα της Wall Street, αλλά και Ρώσοι και Κινέζοι ολιγάρχες.


Λεπτομέρειες για το κτήριο με τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο, αποκαλύπτει ο Michael Gross στο βιβλίο του με τίτλο “House of Outrageous Fortune: Fifteen Central Park West, the World’s Most Powerful Address”.


Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, το 2006, ο Denzel Washington αγόρασε ένα διαμέρισμα στην...ποταπή τιμή των 13 εκατ. δολ. Η τιμή αυτή περιλάμβανε μία ειδική έκπτωση για το διάσημο ηθοποιό, καθώς το όνομα του θα μπορούσε να λειτουργήσει ως “κράχτης” για την προσέλκυση Α-list ενοίκων. Παράλληλα, θα καθιστούσε και το κτίριο politically correct, αφού επρόκειτο για ηθοποιό αφρικανικής καταγωγής.


Όπως αποκαλύπτει ο συγγραφέας στο δημοσιογράφο του Bloomberg, μία από τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες των αγοραπωλησιών που αφορούν στο εν λόγω κτίριο είναι η διαμάχη του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Carl Icahnn με τον Daniel Loeb για την αγορά δύο ρετιρέ.


Για την ικανοποίηση των αναγκών των απαιτητικών των ενοίκων του, το κτίριο διαθέτει ένα προσωπικό άνω των 50 ατόμων, μεταξύ των οποίων επτά ρεσεψιονίστ, έξι θυρωρούς και τέσσερις φρουρούς. Υπάρχει μία εντυπωσιακή βιβλιοθήκη από ξύλο καρυδιάς, μία πολυτελή αίθουσα προβολών, ένα ιδιωτικό εστιατόριο 66 θέσεων που προσφέρει 24ωρο room service, γυμναστήριο και μία τεράστια πισίνα.

Πηγή: www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου