Αλλού βροχές, αλλού ηλιοφάνεια - Που θα χιονίσει - Αναλυτική πρόγνωση του καιρού


Από τον καλοκαιρινό καιρό του Σαββατοκύριακου και τα... 20αρια, στην ψύχρα, τη συννεφιά, τις βροχές ακόμη τα χιόνια.
Ο Μάρτης επιβεβαιώνει το προσωνύμιο του...παλουκοκαύτη!
 Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.
Σήμερα, ανήμερα του Ευαγγελισμού περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μάλιστα τα φαινόμενα στις ανατολικές περιοχές θα είναι πιο ισχυρά.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά, δηλαδή στα βουνά της Πίνδου και της δυτικής Μακεδονίας σε υψόμετρο από 1.200 με 1.300 μέτρα και πάνω, αλλά σιγά - σιγά τα φαινόμενα από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Στις υπόλοιπες περιοχές, δηλαδή στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε νεφώσεις που παροδικά θα πυκνώνουν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα νότια πελάγη όμως θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 εως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 5 εως 18 με 19 βαθμούς κελσίου ενώ στη Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 ως 17 με 18 βαθμούς κελσίου.
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ στα ανοιχτά θα φτάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 εως 18 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με συννεφιές και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 εως 16 βαθμούς κελσίου.


Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου