Όλη η αλήθεια για το πως έμπλεξαν τον Γιάννη Πλούταρχο στην υπόθεση του 1 εκατομμυρίου ευρώ


Τον γύρο του διαδικτύου και των mediaκάνει από το περασμένο Σάββατο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Espresso, το οποίο έκανε λόγο για συνάντηση του Γιάννη Πλούταρχου και συνεργάτιδάς του, Ρούλα Χάμου, με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου.
Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, ο λαϊκός τραγουδιστής ζητούσε 1 εκατομμύριο ευρώ για την παραγωγή τουριστικού ντοκιμαντέρ με σκοπό την προσέλκυση τουριστών.

Ο Γιάννης Πλούταρχος, μόλις πληροφορήθηκε το ρεπορτάζ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διέψευσε ό,τι γράφτηκε και επεσήμανε ότι θα ακολουθήσει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Η Περιφέρεια Αττικής, μέσω της αντιπεριφερειάρχη, Εύης Αποστολάκη, έβγαλε με τη σειρά της επίσημη ανακοίνωση, που αναφέρει: «Η δημοσιογράφος Ρούλα Χάμου επικοινώνησε με το γραφείο της περιφερειάρχου Αττικής, ζητώντας συνάντηση. Το αίτημα της παραπέμφθηκε στην αρμόδια αντιπεριφερειάρχη, η οποία πραγματοποίησε τη συνάντηση με την κυρία Χάμου στις 3 Νοεμβρίου.Στη συνάντηση αυτή δεν παρευρέθηκε ο Γιάννης Πλούταρχος. Η συνάντηση αφορούσε πρόταση της κυρίας Χάμου για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, με στόχο την τουριστική προβολή της Αττικής, με τη συμμετοχή του κ. Πλούταρχου. Η πρόταση, που η χρηματοδότηση της ήταν κατά πολύ μικρότερη του αναφερθέντος ενός εκατομμυρίου, δεν έγινε δεκτή. Σήμερα, που η συγκυρία είναι κρίσιμη, η διαφάνεια και η σοβαρότητα είναι επιβεβλημένες».

Με τη σειρά της, η συνεργάτιδα του λαϊκού τραγουδιστή έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: «Φίλοι μου, γνωρίζετε ότι μιλώ όταν υπάρχει λόγος. Όπως με πληροφόρησαν, δημοσιεύθηκε, σήμερα, σε γνωστή εφημερίδα ότι εγώ και ο Γ. Πλούταρχος πραγματοποιήσαμε συνάντηση με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, σχετικά με την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ. Ψευδές.

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να πραγματοποιήσω αυτό το ντοκιμαντέρ, το σχετικό με τη μεσογειακή διατροφή, εδώ και 3 χρόνια. Δεν τα καταφέρνω. Στις διαρκείς προσπάθειές μου, για πιθανή χρηματοδότηση, από κάποιο κρατικό φορέα, δεν ανταποκρίθηκε κανείς, από τους εκάστοτε κρατικούς φορείς. Πριν από 1 μήνα, περίπου, πραγματοποίησα συνάντηση, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, με την αντιπεριφερειάρχη, όπως μου είπε, κα Αποστολάκη, ενώ είχα ζητήσει ραντεβού από την κα Δούρου, σχετικά με την παραγωγή αυτού του ντοκιμαντέρ, δεν μπόρεσα να τη δω. Με δέχθηκε η κα Αποστολάκη. Παρούσα, σ’ αυτή τη συνάντηση, ήταν και η υπεύθυνη τουρισμού της Περιφέρειας.

Συζητήσαμε τρόπους πιθανής συνεργασίας, με την Περιφέρεια, προκειμένου να παραχθεί αυτό το ντοκιμαντέρ, αλλά δεν καταλήξαμε πουθενά. Η συνάντηση ήταν διερευνητική. Δεν ανεφέρθη κανένα συγκεκριμένο ποσό, που να ζητώ εγώ από την Περιφέρεια Αττικής, σαν παραγωγός, αυτού του προϊόντος και πολύ περισσότερο, δεν συμμετείχε σ’ αυτή τη συζήτηση ο Γ. Πλούταρχος, ο οποίος ήταν απών. Στον Γ.Πλούταρχο προτάθηκε από εμένα, πριν 3 χρόνια, η παρουσίαση αυτού του ντοκιμαντέρ. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ντοκιμαντέρ, δεν υπάρχει και η παρουσίαση του Γ. Πλούταρχου, όπως καταλαβαίνετε. Πολύ περισσότερο, δεν υφίσταται η εμπλοκή του, σ’ αυτό το εγχείρημα, σαν μέλος της ομάδας παραγωγής.

Απλά και λιανά, ούτε εγώ ούτε ο Γ. Πλούταρχος κλείσαμε ποτέ ραντεβού με την κα Δούρου και πολύ περισσότερο δεν ζητήσαμε ποτέ τα χρήματα που αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα. Τα υπόλοιπα, τ’ αφήνω στην κρίση σας. Σας φιλώ γλυκά».



peoplegreece.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου