Φτιάξε μόνη σου αντηλιακό χειλιών για το καλοκαίρι!


Αυτό το καλοκαίρι ας σκεφτούμε λίγο περισσότερο σοβαρά την προστασία μας από τον ήλιο και ας μην βγούμε στις παραλίες όπως τις άλλες χρονιές με κύριο στόχο μόνο το μαύρισμα της επιδερμίδας μας!
Καλή είναι και η ηλιοκαμένη επιδερμίδα, δεν λέω, αλλά η πρόωρη γήρανση είναι πολύ σημαντικότερη και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να την αποφύγουμε!

Πέρα από το αντηλιακό προσώπου, σώματος και μαλλιών που πρέπει πάντα να έχεις μαζί σου στη τσάντα παραλίας, για να μην πω και στην τσάντα της πόλης, καλό θα ήταν να έχεις μαζί σου και ένα αντηλιακό χειλιών. Τα χείλη μας χρειάζονται κι αυτά έξτρα προστασία από τις ηλιακές ακτίνες, καθώς Αφυδατώνονται και μπορεί να καούν!

Ας φτιάξουμε, λοιπόν, ένα σπιτικό αντηλιακό χειλιών εύκολα και γρήγορα, που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη μας συνήθεια!

Θα χρειαστείς

4 κ.σ. Αμυγδαλέλαιο
βιταμίνη Ε
λίγες σταγόνες από αγαπημένα σου αιθέρια έλαια
1 κ.σ. κερί μέλισσας
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση

Τοποθέτησε το κερί μέλισσας και το μέλι σε ένα μπρίκι και ζέστανε μέχρι να λιώσουν. Ανακάτεψε το παχύρρευστο υγρό με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Τοποθέτησε το μείγμα σε ένα γυάλινο βαζάκι μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί! Έτοιμο το πιο «νόστιμο» σπιτικό scrub χειλιών!

Εφάρμοσε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ηλιόλουστης ημέρας και ειδικά όσο κάνεις ηλιοθεραπεία ή κάθε φορά που βγαίνεις από τη θάλασσα!

Καλή επιτυχία!

marymary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου