Κατερίνα Ζαρίφη Τα κιλά που έχασε και όσα τη γοήτευσαν στον σύντροφό της




Η Κατερίνα Ζαρίφη είναι μαχήτρια ως καθαρόαιμη Κριαρίνα και έχει μάθει να αντιμετωπίζει τα δύσκολα με χιούμορ και αυτοσαρκασμό.
Πλέον, η ίδια έχει ρίξει τους τόνους στη ζωή της και αναζητά ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό της και τους δικούς της ανθρώπους, κυρίως γιατί μεγαλώνοντας συνειδητοποίησε τι θέλει από τη ζωή της.



Νιώθετε πιο ώριμη σήμερα;
Προσωπικά αισθάνομαι πιο ανώριμη από ποτέ! Νομίζω ότι οι εποχές που ζούμε επιβάλλουν να είμαστε αυθόρμητοι και ανώριμοι μέχρι τα 90 μας. Η ωριμότητα από τη φύση της σε βάζει σε μια λογική και σε συγκεκριμένους δρόμους.

Προτιμώ το συναίσθημα!



Κάνετε τρελές σκέψεις;
Βέβαια, όπως το να τα παρατήσω όλα στην Αθήνα και να μετακομίσω μόνιμα στην Ικαρία ανοίγοντας εκεί ένα μπαρ.



Θα το τολμούσατε;
Πλέον είμαι πιο κοντά από ποτέ σε αυτό το όνειρο! (Γέλια)



Τι σας έκανε να ενισχύσετε τη θηλυκότητά σας τα τελευταία χρόνια και να προσέξετε λίγο παραπάνω την εμφάνισή σας;
Όσο μεγαλώνεις, καταλαβαίνεις ότι δεν πρέπει να μάχεσαι τη θηλυκή σου πλευρά αλλά να την αγκαλιάζεις. Από παιδί είχα μάθει να μάχομαι τη θηλυκότητά μου: αρβύλες, τζην, δερμάτινα κ.ά. Ένιωθα ότι οι γυναίκες είμαστε σε μια μόνιμη διαμάχη με τους άντρες. Ήμουν φανατική φεμινίστρια αλλά είχα φτάσει στο άλλο άκρο του φεμινισμού, ότι δηλαδή τα superior όντα είναι οι γυναίκες. Δεν ισχύει όμως και λυπάμαι που το λέω. Η κατάσταση είναι 50-50. Αλλού υπερέχουν οι άντρες και αλλού εμείς.



Γιατί είχατε αυτή την εσωτερική διαμάχη;
Πίστευα ότι η θηλυκότητα είναι αδυναμία. Ήμουν της άποψης ότι όσο πιο θηλυκή είναι μια γυναίκα, τόσο πιο τρωτή γίνεται στα επαγγελματικά ή στα προσωπικά της ζητήματα. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι και χαίρομαι που το συνειδητοποίησα. Η θηλυκή πλευρά δεν είναι μια ξανθιά bimbo που νιαουρίζει όλη την ώρα, αλλά μια σύγχρονη γυναίκα που βγαίνει δυναμικά στη ζωή και προσέχει το γυναικείο της στοιχείο, όχι για τους άλλους αλλά για τον ίδιο της τον εαυτό.



Όλη αυτή η αλλαγή στη στάση ζωής σας έχει να κάνει και με το θέμα των κιλών;
Όχι, γιατί είχα ξεκινήσει να αλλάζω πριν χάσω τα κιλά. Η «μεταμόρφωσή» μου ξεκίνησε από το πρωινό στον ΑΝΤ1με τον Νίκο Μουτσινά.



Συνολικά πόσα κιλά έχετε χάσει;
Από τότε μέχρι σήμερα περίπου 20.





Νιώθετε πιο ευτυχισμένη τώρα;

Ποτέ δεν άφησα τη ζυγαριά να καθορίζει την ευτυχία ή τη δυστυχία μου. Είναι λάθος να περιμένεις τη χαρά από τη ζυγαριά σου. Για μένα πρώτα από όλα είναι η υγεία μας και γι’ αυτήν πρέπει να κάνουμε τα πάντα και να προσπαθούμε. Από κει και πέρα θεωρώ ότι οι γυναίκες πρέπει να υποστηρίζουν αυτό που έχουν. Κανόνες υπάρχουν και για τις αδύνατες, και για τις γυναίκες με παραπάνω κιλά. Είναι μύθος ότι εάν μία γυναίκα έχει καμπύλες ή παραπάνω κιλά δεν μπορεί να είναι σέξι και θηλυκή. Τα πράγματα γύρω από αυτούς τους αστικούς μύθους αλλάζουν. Είναι τόσο σοβαρά τα οικονομικά και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, με αποτέλεσμα πλέον να μην μας απασχολούν τα 5-10 κιλά που δεν έχουμε χάσει ή το γεγονός ότι δεν μπορούμε να αγοράσουμε μια ακριβή τσάντα. Ευτυχώς ξυπνήσαμε ή ξυπνάμε και αρχίζουμε να βλέπουμε με άλλα μάτια τον κόσμο γύρω μας, βάζοντας προτεραιότητες στη ζωή μας.



Ήταν εύκολο να φύγετε από τη Θήβα και να έρθετε στην Αθήνα;
Επειδή η Θήβα είναι μια προαστιακή επαρχία όπως συνηθίζω να λέω, ουσιαστικά 55 μόνο λεπτά από την Αθήνα, πηγαινοερχόμασταν συχνά. Κακά τα ψέματα μακριά από την Αθήνα μεγαλώνεις πιο αγνά, με καλύτερη ποιότητα ζωής και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Ακόμη και τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα στο σχολείο είναι διαφορετικά στην επαρχία γιατί είναι πιο ρομαντικά. Η μετακόμισή μου όμως εδώ δεν ήταν καθόλου εύκολη. Η Αθήνα ειδικά όταν έρχεσαι από επαρχία και την πρωτογνωρίζεις είναι γοητευτική αλλά κρύβει πολλές παγίδες γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή. Ήταν σοκ για μένα όπως και για τον καθένα που έχει έρθει από την επαρχία στην πρωτεύουσα το γεγονός ότι δεν υπάρχει ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Μου αρέσει πολύ η επαρχία και εύχομαι μια μέρα να καταφέρω να ξαναγυρίσω. Ωραία η Αθήνα, αλλά νομίζω ότι η ζωή μάς οδηγεί στην αποκέντρωση.



Τώρα ετοιμάζεστε πάλι να φύγετε από το σπίτι σας, καθώς αποφασίσατε να συγκατοικήσετε με το σύντροφό σας. Πώς νιώθετε;
Δεν θα αφήσω εντελώς το σπίτι μου στα Πατήσια, θα είναι ημισυγκατοίκηση. (Γέλια) Ουσιαστικά έχω φύγει από το σπίτι μου καθώς συχνά μένω στο σπίτι του καλού μου. Η καθημερινή επαφή είναι λίγο απειλητική για τον έρωτα. Είναι καλό να μένει και μόνο του ένα ζευγάρι και να έχει χρόνο για τον εαυτό του ή για τους φίλους του. Ένα μαγικό δωμάτιο απομόνωσης πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι.



Τι σας έκανε να πείτε το «ναι» στη συγκατοίκηση;
Ο Γιάννης. Είμαστε τόσο ταιριαστοί μεταξύ μας που ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι θα γινόταν κάποια στιγμή αυτό. Είχαμε τα ίδια χούγια, και πιστέψτε με το πιο σημαντικό πράγμα σε μια συγκατοίκηση είναι η λέξη χούι. Μπορεί να είναι λίγο αστεία καθώς ακούγεται σαν λάστιχο που σκάει, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή. Είναι το στοιχείο εκείνο που σε ενώνει με τον άλλο ή σε χωρίζει. Πρέπει να ταιριάζεις απόλυτα με τον άλλο για να προχωρήσεις στη συμβίωση, αλλιώς η σχέση διαλύεται πολύ γρήγορα σαν πύργος στο Jenga.



Τι θαυμάζετε σε εκείνον;
Είμαι μαζί με τον Γιάννη γιατί είναι ένας άνθρωπος διαχυτικός, που σου λέει αυτό που σκέφτεται, που κάθε μέρα θα μου πει ότι είμαι όμορφη και ότι είναι χαρούμενος που είμαστε μαζί. Είχα φάει τη ζωή μου με ανθρώπους που ήταν πολύ κλειστοί και ήθελα να τους ξεκλειδώσω όλους. Από μια ηλικία και μετά σε κουράζει το ότι τα ετερώνυμα έλκονται γιατί είσαι συνεχώς σε μια διαμάχη. Ψάχνεις τον άνθρωπο που θα είναι πιο κοντά σε εσένα και στις συνήθειές σου. Δεν έχεις το χρόνο να αναρωτιέσαι τι σκέφτεται ο άλλος ή να καβγαδίσεις μαζί του για να ανάψεις το πάθος στη σχέση σας.

Βαριέσαι και όπως έχει πολύ σοφά τραγουδήσει και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, δεν έχεις χρόνο για άλλο πόνο. Θες μια χαμογελαστή καθημερινότητα και αυτό θαυμάζω πάνω από όλα και στον Γιάννη. Γελάμε πολύ, περνάμε καλά, πηγαίνουμε σε ωραία μέρη και περνάμε ουσιαστικό χρόνο μαζί και ολοκληρώνουμε μαζί κομμάτι - κομμάτι το παζλ της ζωής μας. Έχουμε φτιάξει μια όμορφη καθημερινότητα και αλληλοσυμπληρώνουμε την ευτυχία μας.





Περισσότερα στο HELLO! που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου