Σίσσυ Χρηστίδου-Κατερίνα Κόκλα! Τι ΦΟΒΙΖΕΙ τις δύο εγκύους;;;


Ζουν την πιο όμορφη περίοδο της ζωής τους.
Ετοιμάζονται να φέρουν στον κόσμο τα μωρά τους και βρίσκονται στον έβδομο ουρανό. Κι όμως, οι δύο διάσημες έγκυες της showbiz, η Σίσσυ Χρηστίδου και η Κατερίνα Κόκλα, αγωνιούν. Το στρες τις έχει καταβάλλει και η βασική του αιτία είναι αν θα γεννήσουν στις προγραμματισμένες ημερομηνίες ή όχι.

Είναι νέες, όμορφες, ερωτευμένες και περιμένουν πώς και πώς να σφίξουν στην αγκαλιά τους σε λίγο καιρό τα μωρά τους. Η Σίσσυ Χρηστίδου και η Κατερίνα Κόκλα περνούν την ομορφότερη φάση της ζωής τους και είναι ευτυχισμένες δίπλα στους άντρες που λατρεύουν. Όμως (γιατί πάντα υπάρχει ένα «όμως», ειδικά όταν μιλάμε για εγκύους) όσο πλησιάζουν οι μέρες του τοκετού, τόσο μεγαλώνει η αγωνία τους που αγγίζει τα όρια του πανικού. Ακόμη και για τη Σίσσυ που δεν είναι... πρωτάρα όπως η σύντροφος του Γρηγόρη Αρναούτογλου.


Η Χρηστίδου μπαίνει στον μήνα της στις 10 Αυγούστου κι έναν μήνα αργότερα η Κατερίνα. Οι δύο μεγάλοι φόβοι τους είναι ο πρόωρος τοκετός και η πιθανή απουσία του συντρόφου τους την κρίσιμη ώρα. Μέχρι στιγμής όλα κυλούν ομαλά στις εγκυμοσύνες τους, δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά η αγωνία μήπως γεννήσουν νωρίτερα είναι φυσιολογική και συμβαίνει σε όλες τις εγκύους.


Μάλιστα για την Κόκλα, ο συγκεκριμένος φόβος είναι ακόμη μεγαλύτερος, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι περιμένει το πρώτο της παιδί, το οποίο και θα είναι αγόρι. Το στρες της πρώτης γέννας μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό και γι' αυτόν το λόγο προσπαθούν να την ηρεμήσουν, λέγοντάς της ότι όλα θα πάνε καλά. Άλλωστε, όπως αποκάλυψε, προσπαθεί να κάνει μια ισορροπημένη ζωή, χωρίς πολλά ξενύχτια που θα επιβαρύνουν τον οργανισμό της. Δεν θέλει να μεταδώσει το άγχος της και συνηθίζει να λέει: «Είμαι πολύ καλά και όλα εξελίσσονται ομαλά με την εγκυμοσύνη».


Το ίδιο στρες έχει όμως και η Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία ταλαιπωρήθηκε, η ίδια έχει δηλώσει, στους πρώτους μήνες της (δεύτερης) εγκυμοσύνης της. «Από τότε όμως όλα πηγαίνουν καλά» αναφέρει. Δεν ασχολείται καθόλου με τα κιλά που έχει πάρει, αν και είναι λιγότερα από εκείνα που πήρε όταν ήταν έγκυος τον Φίλιππο, γιατί το μόνο που την ενδιαφέρει είναι «να είναι καλά το μωρό μου. Ανυπομονώ να γνωρίσω τον γιο μου», όπως εξομολογείται.


Ο δεύτερος μεγάλος φόβος τους είναι μήπως παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα και χρειαστεί να γίνει πρόωρος τοκετός, με αποτέλεσμα να μην έχουν δίπλα τους συντρόφους τους; Ας μην ξεχνάμε ότι ο Θοδωρής Μαραντίνης κάνει συναυλίες με τους Onirama και γι' αυτό η Σίσσυ με τον Φίλιππο βρίσκονται στη Χαλκιδική με τους γονείς της, ενώ και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έχει ανοιχτό το θέμα του συμβολαίου του με το MEGA για το τηλεοπτικό του μέλλον και ίσως χρειαστεί να βρεθεί στην Αθήνα για συζητήσεις με το κανάλι. Βέβαια και οι δύο είναι με το... κινητό στο χέρι και δεν θέλουν να λείψουν με τίποτα από τον τοκετό, γι' αυτό και θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να είναι δίπλα στις αγαπημένες τους.


«Περισσότεροι οι κίνδυνοι στην πρώτη γέννα»

Τι αναφέρει ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Παντελής Μεσσαρόπουλος

Η εγκυμοσύνη είναι το πιο χαρμόσυνο γεγονός στη ζωή ενός ανθρώπου, πόσο μάλλον όταν συμβαίνει για πρώτη φορά, όπως στην περίπτωση της Κατερίνας Κόκλα. Δεν παύει όμως να είναι και μια περίοδος κατά την οποία το στρες αυξάνεται έντονα και ακόμα και γυναίκες που έχουν ξαναγεννήσει, όπως η Σίσσυ Χρηστίδου, αγωνιούν για την αίσια κατάληξη του τοκετού.

Της Μαριάννας Σπανού

Το Yes! επικοινώνησε με τον διακεκριμένο μαιευτήρα-γυναικολόγο Παντελή Μεσσαρόπουλο, ο οποίος μας εξήγησε τους κινδύνους των τελευταίων ημερών μιας εγκυμοσύνης. «Από τη στιγμή που η γυναίκα μπει στο μήνα της, δηλαδή στην 32η-33η εβδομάδα, σίγουρα αρχίζει η ανησυχία.

Το κάπνισμα, το αλκοόλ, η κούραση, αν σηκώνει βάρη η εγκυμονούσα ή αν εργάζεται μέχρι την τελευταία μέρα είναι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ρήξη μήτρας και έναν πρόωρο τοκετό. Το θέμα του πρόωρου τοκετού σε μια γυναίκα που γεννάει για πρώτη φορά βέβαια, είναι τελείως διαφορετικό από όταν έχουμε να κάνουμε με μια ήδη μητέρα. Σε μια πρωτοτόκο γυναίκα το στρες είναι μεγαλύτερο και οι κίνδυνοι περισσότεροι, κυρίως λόγω της απειρίας της μητέρας», παρατηρεί ο κος Μεσσαρόπουλος, εξηγώντας την πρώτη κατηγορία στην οποία ανήκει η σύντροφος του Γρηγόρη Αρναούτογλου.


Όσον αφορά στις γυναίκες που έχουν ήδη γίνει μαμάδες, τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα, εξίσου όμως σοβαρά. «Οι παραπάνω παράγοντες ισχύουν και σε αυτή την περίπτωση, όταν όμως μια γυναίκα έχει ήδη περάσει από τοκετό γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει. Οι μέλλουσες μαμάδες, για παράδειγμα, πάνε πολλές φορές στο γιατρό νομίζοντας ότι γεννάνε, ενώ είναι απλά οι μικρές συσπάσεις που αρχίζει από μόνη της να κάνει η μήτρα για να προετοιμαστεί για τον τοκετό. Όλα αυτά φυσικά προκαλούν ακόμα περισσότερο άγχος. Αν βέβαια έχουμε έναν κατά τα άλλα φυσιολογικό τοκετό, μια μητέρα που δεν έχει προηγούμενους τοκετούς με πρόωρες ρήξεις και είναι σχετικά ήρεμη, τότε συνήθως στην 36η εβδομάδα συζητάμε για ένα μωρό που είναι έτοιμο να γεννηθεί», αναφέρει.


Σίγουρα λοιπόν η Σίσσυ Χρηστίδου θα είναι πιο ψύχραιμη όσο πλησιάζουν οι μέρες του τοκετού, τόσο εκείνη όσο και η Κατερίνα Κόκλα πάντως διακατέχονται από φόβο μήπως γεννήσουν νωρίτερα και ο σύντροφός τους δεν βρίσκεται εκεί. Αυτός ο πανικός της εγκυμοσύνης υπάρχει σε πολλές περιπτώσεις και κανένας καθησυχασμός δεν φτάνει ώστε να ξεπεραστεί.


athensmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου