Ρόδος:Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης - Ράκος ο υπαξιωματικός που συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια!


Σοβαρή οικολογική καταστροφή στο νησί με 50.000 στρέμματα δάσους να έχουν γίνει στάχτη - Οι πυροσβέστες συνεχίζουν τη μάχη με τις φλόγες...

Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη νότια Ρόδο που ξεκίνησε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Η πυρκαγιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο παραμένει όμως ενεργό ένα από τα μέτωπα και προς το σημείο αυτό έχουν εστιαστεί οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Συνολικά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων η φωτιά έχει κάψει 50.000 στρέμματα, προκαλώντας σοβαρή οικολογική καταστροφή. Ως υπεύθυνος συνελήφθη υπαξιωματικός του στρατού που κατηγορείται ότι προκάλεσε την φωτιά από το μπάρμπεκιου που έκανε σε εξοχική κατοικία στο χωριό Ιστριος.

H σύλληψη και το ξέσπασμα της φωτιάς που κατακαίει τη Νότια Ρόδο
 Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, ο υπαξιωματικός που συνελήφθη, κάλεσε φίλους στο σπίτι του για να κάνουν μπάρμπεκιου. Κάτω από συνθήκες που για την ώρα δεν έχουν αποσαφηνιστεί κάποια από τα κάρβουνα βρέθηκαν σε ξερά χόρτα, χωρίς η παρέα να το αντιληφθεί. Ύστερα από λίγο, όταν είδαν τους καπνούς έτρεξαν, έριξαν νερό και πίστεψαν ότι την έσβησαν. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο λάθος όπως αποδείχθηκε...


Η φωτιά αναζωπυρώθηκε και προχώρησε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος ήταν εκείνος που τηλεφώνησε στους πυροσβέστες για να ζητήσει βοήθεια. Όταν όμως έφτασαν στην περιοχή τα πρώτα οχήματα, η φωτιά είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο υπαξιωματικός θα οδηγηθεί στο στρατοδικείο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.


Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι πιθανόν μέχρι αργά το βράδυ να έχει τεθεί υπό έλεγχο και το τελευταίο μέτωπο της φωτιάς, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί κυρίως από τις καιρικές συνθήκες, αν δηλαδή δεν υπάρξουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι προκαλούν αναζωπυρώσεις και επέκταση των μετώπων.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου