Eκτέλεσε την ερωμένη του γιατί συμμετείχε σε ταινία πορνό


Δημοσία θέα εκτελέστηκαν από απόσπασμα του βορειοκορεατικού στρατού η πρώην σύντροφος
του νέου ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και διάσημη τραγουδίστρια Χιον Σονγκ-γιολ και άλλοι 11 συνάδελφοί της επειδή όπως αναφέρουν νοτιοκορεατικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης συμμετείχαν σε ταινίες πορνό.

Το θέμα αρχικά δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Chosun Ilbo και αργότερα στη βρετανική Independent και σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, υπάρχει περίπτωση οι λόγοι της εκτέλεσης να έχουν και πολιτικές προεκτάσεις.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Σονγκ-γιολ, συνελήφθη στις 17 Αυγούστου μαζί με τους υπόλοιπους μουσικούς που όλοι τους εργάζονταν στη διάσημη βορειοκορεατική ορχήστρα Unhasu και συμμετείχαν στο μουσικό σχήμα Wangjaesan Light Music Band.

Οι 12 συλληφθέντες καταδικάστηκαν σε ποινή θανάτου από εκτελεστικό απόσπασμα επειδή έκαναν σεξ μεταξύ τους τραβώντας βίντεο, κόπιες των οποίων πωλούσαν αργότερα.

Παρότι όπως σημειώνουν ανώνυμες πηγές που επικαλούνται τα νοτιοκορεατικά μέσα, η πράξη τους αυτή παραβιάζει τη νομοθεσία ενάντια στη πορνογραφία που υπάρχει στη Βόρεια Κορέα, κάποιοι από τους μουσικούς είχαν στην κατοχή τους αντίτυπα της Βίβλου και κατά συνέπεια θεωρήθηκαν πολιτικοί κρατούμενοι και αντιφρονούντες.

Η εκτέλεσή τους έγινε δημοσία θέα παρουσία και των υπόλοιπων μελών της ορχήστρας Unhasu και του Wangjasean Light Music Band τρεις μέρες μετά τη σύλληψή τους, ενώ οι οικογένειές τους στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το θέμα έγινε γνωστό γιατί μεταξύ των εκτελεσθέντων ήταν η Χιον Σονγκ- γιολ, που φέρεται να διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον Κιμ Γιονγκ Ουν πριν από περίπου μια δεκαετία, μέχρι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ να την απορρίψει για σύντροφο του γιου του και μελλοντικού ηγέτη της χώρας.

Η Χιουν Σονγκ-γιολ είχε γίνει γνωστή διεθνώς όταν το 2005 είχε κερδίσει σε διαγωνισμό τραγουδιού στην Ουγγαρία με το τραγούδι «Το κορίτσι στη σέλα του αλόγου». Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό στις 8 Αυγούστου του τρέχοντος, λίγες ημέρες δηλαδή πριν από τη σύλληψη και την εκτέλεσή της, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε παρακολουθήσει παράσταση στην οποία συμμετείχε η Χιον Σονγκ-γιολ.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν, Ρι Σολ Τζου, είναι επίσης τραγουδίστρια και μάλιστα πριν από τον γάμο ήταν μέλος της ορχήστρας Unhasu.

Το εάν έπαιξε κάποιο ρόλο στην όλη υπόθεση παραμένει άγνωστο.


Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου