Τέσσερις τηλεοπτικές σειρές που βασίζονται σε βιβλία, για το φετινό Φθινόπωρο


Οι σεναριογράφοι προσπαθούν να αποφύγουν εκπλήξεις, προσαρμόζοντας δοκιμασμένες ιστορίες για την τηλεόραση

Τι κοινό έχουν το True Blood, το Dexter, το Game of Thrones, το Sex and the City, το Gossip Girl και το Boardwalk Empire;
Πρώτον, είναι όλα επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές και δεύτερον, όλες αυτές οι σειρές έχουν βασίσει το σενάριο τους σε βιβλία.

Οι τηλεοπτικές σειρές για τα κανάλια αποτελούν τεράστιο ρίσκο και έξοδα, οπότε όποτε τα πρωτότυπα σενάρια φαίνονται αδύναμα, κάποιος θα προτείνει μια σειρά που βασίζεται σε ένα αγαπημένο βιβλίο. Φαίνεται ότι οι θεατές θα είναι πιο πρόθυμοι να δώσουν μια ευκαιρία στη προσαρμογή μιας υπόθεσης που ήδη γνωρίζουν (έστω για να αποφανθούν ότι «το βιβλίο ήταν καλύτερο») ή είναι πιο πιθανό να αγαπήσουν την πλοκή όπως την αγάπησαν πριν από αυτούς οι αναγνώστες του βιβλίου.

Πολλές είναι φέτος οι σειρές που θα παίξουν πάνω σε βιβλία, και μερικές από αυτές παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον:

 Dracula (ΝΒC)
 



Δε φαντάζομαι να χρειάζεται περιγραφή. Το βιβλίο έχει γίνει ήδη σειρά και ταινία, αλλά για πρώτη φορά με τον Jonathah Rhys Meyers ως χλωμό και γοητευτικό Αμερικανό επιχειρηματία στο Λονδίνο της βικτωριανής εποχής.



Once Upon A Time in Wonderland, ABC


Πρόκειται για spin-off του Once Upon A Time το οποίο βασίζεται στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», ένα βιβλίο που επίσης δε χρειάζεται περιγραφή – εκτός από μια: αν δεν το έχετε διαβάσει, έχετε στερήσει νερό από τον εαυτό σας.




Surviving Jack, Fox



Αυτό μάλλον χρειάζεται εισαγωγή: πρόκειται για μια σειρά που βασίζεται στο βιβλίο του Τζάστιν Χάλπερν «I suck at girls».
Ο Χάλπερν έγινε διάσημος μέσω του Τwitter του, όπου έγραφε τις ατάκες του πατέρα του με γενικό τίτλο "Shit my dad says". Το Twitter του έγινε παγκόσμιο φαινόμενο, τηλεοπτική σειρά και βιβλίο, το οποίο μεταφράστηκε στα ελληνικά ως «ΜΠΑΜΠΑΚΙΕΣ».
Τo δεύτερο βιβλίο του, το «I suck at girls» έφτασε στο #1 στα μπεστ σέλερ των New York Times και θα γίνει επίσης τηλεοπτική σειρά από το Fox.




Αbout A boy, NBC


Πρώτα ήταν βιβλίο, μετά έγινε ταινία με τον Χιου Γκραντ και το βιβλίο εξαφανίστηκε.

Τώρα θα γίνει τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστές τον David Walton ως τον άντρα που από μοναχικός θα αποκτήσει οικογένεια με πρωταγωνίστρια τη Minnie Driver.








lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου