“What does the fox say?”: Το νέο τραγούδι-φαινόμενο που απειλεί την πρωτιά του Psy!


Αυτό είναι το νέο τραγούδι που έχει τρελάνει τους μετρητές του youtube!

Ούτε που θα το φαντάζονταν οι αδερφοί Bård και Vegard Ylvisåker από την Νορβηγία όταν εκτόξευαν το νέο τους τραγούδι με τίτλο “The Fox (What does the fox say?)”. To electro-dance αυτό δημιούργημα είναι ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος του, δηλαδή ένα τραγούδι μέσα από το οποίο οι ερμηνευτές του προσπαθούν να μας μάθουν «πως κάνει η αλεπού». Βέβαια μην περιμένετε να πάρετε σαφή απάντηση στο «φλέγον» αυτό ερώτημα, καθώς οι ήχοι που μας παρουσιάζει το τραγούδι είναι μάλλον δικές τους ακαταλαβίστικες επινοήσεις. Το τραγούδι όμως δεν σταματά στους –σχεδόν γελοίους- ήχους της αλεπούς αλλά μας παρουσιάζει και μια πλειάδα ήχων από άλλα ζώα –κάτι σαν το «Πουλάκι Τσίου»- που πατάνε σε ένα ηλεκτρονικό «μουσικό χαλί» που σίγουρα το απογειώνει, όπως ακριβώς συνέβη πριν από ένα χρόνο περίπου με το φαινόμενο “Gangnam Style” του Psy!

Παρόλα αυτά το video clip του “The Fox” έχει καταφέρει, μέσα σε ένα μόλις μήνα, να ξεπεράσει τα 91 εκατομμύρια views στο youtube και να είναι πλέον το πρώτο επίσημο video που «απειλεί» σοβαρά το προαναφερθέν “Gangnam Style” που κρατάει τα σκήπτρα στις μετρήσεις της ηλεκτρονικής κονσόλας διασκέδασης! Παράλληλα το τραγούδι έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι την 8η θέση του Billboard κάνοντας το duo των Ylvis, τους πρώτους Νορβηγούς που καταφέρνουν να «χτυπήσουν» μια τόσο υψηλή θέση στα charts, μετά από τα πατριωτάκια τους, A-Ha με το κλασσικό άσμα “Take on me”, ενώ αντίστοιχα ρεκόρ σημειώνουν και στο ηλεκτρονικά κατάστημα του iTunes όπου φιγουράρει μονίμως σε μονοψήφιες θέσεις στην λίστα με τα πιο εμπορικά singles τον τελευταίο μήνα!

Όπως καταλαβαίνετε το φαινόμενο της εμφάνισης άτεχνων και «άνευ-λόγου-ύπαρξης» τραγουδιών στο διαδίκτυο καλά κρατεί και το γεγονός πως σημειώνουν αδιανόητους αριθμούς επισκεψιμότητας ίσως πλέον πρέπει να απασχολήσει σοβαρά της νέες γενιές που τα αναδεικνύουν σε τόσο μεγάλες επιτυχίες γιατί πολύ απλά… μας έπρηξαν!
Ylvis – The Fox (What does the fox say?)



tralala.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου