Δείτε πως έχει αλλάξει η Barbie από το 1959 ως σήμερα


WE LOVE BARBIE

Η Barbie είναι η κούκλα που έχει μπει σχεδόν σε κάθε σπίτι. Πήρε το όνομά της από την Barbara, την κόρη της Ruth Handler που θέλησε να δημιουργήσει μια κούκλα ενήλικα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η Barbie γιατρός, αστροναύτης, pop star, νοικοκυρά, το σπίτι της Barbie, το αυτοκίνητο της Barbie και μια γκαρνταρόμπα που θα ζήλευε η Anna Dello Russo (η οποία φέτος ντυνόταν Barbie χαρη στον Moschino). Αποφασίσαμε λοιπόν κι εμείς να ρίξουμε μια ματιά στην beauty μεταμόρφωση του παιχνιδιού που αποτέλεσε πρότυπο (και προκάλεσε απίθανες αντιδράσεις) μορφιάς για εκατομμύρια κορίτσια από το 1959 ως σήμερα. Απολαύστε την Barbie που στα 56 δεν έχει γεράσει αλλά έχει αλλάξει πολύ.

1959


H Barbie μας συστήνεται με ξανθά μαλλιά, eyeliner, κόκκινα χείλη ΚΑΙ νύχια και ένας παιδικός έρωτας γεννιέται…


1962


Λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία της γίνεται μελαχρινή και μας θυμίζει έντονα την Elizabeth Taylor…



1965


Έχει το trendy καρέ της εποχής και γαλάζια σκιά. Είναι ελαφρώς τρομακτική αλλά αυτό είναι το πρότυπο της ομορφιάς τότε…



1967


Έχει αφέλειες, μαύρο eyeliner και ζουμερά χείλη. Μας θυμίζει την Olivia Newton John…



1969


Είναι και πάλι μελαχρινή και έχει κανονικές βλεφαρίδες… Τα μαλλιά της αλά Jackie O και η επιτυχία είναι εγγυημένη.



1971


Μαυρίζει, τα φρύδια της είναι σχεδόν εξαφανισμένα… είναι ένα surfer girl, ένα 1970’s California Girl!



1980


Παρατηρήστε τα πατίνια που ήταν τόσο hot τότε και το δαχτυλίδι που χανόταν μέσα στα πρώτα λεπτά μετά το άνοιγμα του κουτιού της.



1983


Clean cut και all american, όπως προστάζει η κυβέρνηση Reagan…



1986


Εμπνέεται από την Cindy Lauper, γεμίζει χρώμα και όγκο τα μαλλιά της και γίνετια Pop icon. Barbie του 1986 ήσουν η αγαπημένη μας.



1992


Φορά έντονα χρώματα όπως προστάζει η μόδα και έχει μαλλιά ως τους αστραγάλους. Χιλιάδες κοριτσάκια ορκίζονται να μην ξαναπεράσουν ούτε έξω από την πόρτα του κομμωτηρίου και θαυμάζουμε εκείνες που κράτησαν την κούκλα τους με τα μαλλιά της άθικτα. Εμείς την κουρέψαμε.


1998


Βλέπουμε και την πιο casual πλευρά της. Είναι εξάλλου εκδρομικός τύπος.



1999


Γίνεται λίγο πιο funky και μας επιτρέπει να ζωγραφίζουμε στα μακριά μαλλιά της. Το δημιουργικό μας ντελίριο χτυπάει τιλτ…



2000


Η Barbie γιορτάζει το millenium όπως οφείλει… πριγκιπικά Βασιλικά με στέμμα και κόκκινο κραγιόν.



2003


Η Barbie σε μια από τις πιο χαλαρές εμφανίσεις της με nude smoky, μαλλιά μισά μισά και casual ντύσιμο αποδεικνύει πως είναι μια από εμάς απλά λίγο πιο fabulous.



2004


Γίνεται γερουσιαστής, κατεβαίνει στις εκλογές και αντλεί την έμπνευση της από την Hilary Clinton. Η Barbie είναι μέσα σε όλα.




2007


Μια από τις πάμπολλες φορές που αναλαμβάνει πριγκιπικό ρόλο και επιλέγει φανταχτερές τουαλέτες αλλά λιτό μακιγιάζ. Οι βλεφαρίδες ωστόσο, τεράστιες όπως πάντα.




2009


Η Barbie πάει στο Hollywood και ζει την υπερβολή στο μακιγιάζ. Smoky ροζ μάτια και τα signature πλατινέ μαλλιά της πιασμένα μισά μισά.



2010


Ανταύγειες, βλεφαρίδες και το τέλειο nude μακιγιάζ. Πιάνει τα μαλλιά της όπως τα είδαμε στις φθινοπωρινές πασαρέλες εκείνης της χρονιάς και είναι On trend.



2011


Έτοιμη για το Fashion’s Night Out με απλά μαλλιά και μια αλογοουρά στο πλάι. Η Barbie δεν θα μπορούσε να λείπει από τη γιορτή της μόδας.


2012


Τα κόκκινα χείλη ήταν το trend της χρονιάς και η Barbie δεν απείχε. Το μακιγιάζ της υπέρλαμπρο, τα μαλλιά της ελαφρώς κυματιστά και τα φρύδια της λεπτά, δεν έχει γίνει ακόμα trend το full brow.



2014


Τεράστιες βλεφαρίδες, παχιά φρύδια και μπούκλες όπως τις είχαμε δει στις ανοιξιάτικες πασαρέλες σε πλατινέ χρώμα, όπως ακριβώς απαιτούσε η περσινή μόδα.



2015


Το μακιγιάζ της πιο φυσικό και τα μαλλιά της με ανταύγειες. Θα μπορούσε να έχει καρέ και ομπρέ αλλά αυτό ίσως οι δημιουργοί το αφήνουν πάνω μας… όλες εξάλλου παίζαμε την κομμώτρια στα γυαλιστερά μαλλιά της. Τα χείλη της είναι σε trendy ροζ χρώμα και έχει παχιά φρύδια…Συμβαδίζει με την εποχή, περνά θετικά μηνύματα και παραμένει η κούκλα της καρδιάς μας.


instyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου