Με αυτούς τους ανθρώπους δεν κάνει ποτέ παρέα ένας πλούσιος


Μπορεί να έχουν παραξενιές, να τους αρέσουν τα ακριβά ρούχα, τα αυτοκίνητα και να συχνάζουν ως επί το πλείστον σε συγκεκριμένα μαγαζιά, αλλά οι πλούσιοι άνθρωποι είναι ως επί το πλείστον επιλεκτικοί όσον αφορά τις φιλίες τους.

Αυτό συμπέρανε ο συγγραφέας Τόμας Κόρλεϊ, ο οποίος μελετώντας τις καθημερινές συνήθειες των πλούσιων ανθρώπων για 5 ολόκληρα χρόνια, έφτασε σε ένα συμπέρασμα.

Έτσι, λοιπόν, ο Τόμας αναφέρει πως οι πλούσιοι γνωρίζουν πολύ καλά πως οι φίλοι τους μπορεί να επηρεάσουν κατά πολύ την προσωπικότητά τους και γι΄αυτό αποφεύγουν έναν τύπο ανθρώπου... τον απαισιόδοξο.


Ειδικά όσοι έχουν πλουτίσει από μόνοι τους είναι πολύ προσεκτικοί με τους ανθρώπους που συναναστρέφονται», αναφέρει στο βιβλίο του «Άλλαξε τις συνήθειές σου, άλλαξε τη ζωή σου», ο Τόμας.

«Επιτυχημένος είσαι τόσο όσο και οι άνθρωποι με τους οποίους κάνεις παρέα. Οι πλούσιοι ψάχνουν πάντα άτομα που έχουν βάλει στόχους στη ζωή τους, είναι αισιόδοξοι, ενθουσιώδεις και γενικά έχουν μία θετική οπτική για τα πάντα.

Σύμφωνα με την έρευνά του, οι πλούσιοι άνθρωποι έχουν αυτή την συνήθεια... να  περιτριγυρίζονται δηλαδή από άτομα που τους νοιάζει να πετύχουν, αποφεύγοντας όσους τους βγάζουν κάτι αρνητικό και τοξικό.



«Η μακροπρόθεσμη επιτυχία είναι μόνο πιθανή όταν βλέπει κάποιος την θετική πλευρά των πραγμάτων», αναφέρει ο Κόρλεϊ προσθέτοντας πως δεν έχει να κάνει μόνο με τον αρνητισμό που βγάζουν οι απαισιόδοξοι, αλλά και με το γεγονός πως οι προσωπικές σχέσεις συνήθως επηρεάζουν και την οικονομική ευημερία του άλλου.

Η έρευνα του Κόρλει έρχεται να επιβεβαιώσει μία παλαιότερη έρευνα που είχε κάνει ο δημοσιογράφος Ναπολέον Χίλ περίπου πριν έναν αιώνα.

Ο ίδιος είχε αναφέρει πως οι άνδρες «υιοθετούν» τις συνήθειες, τη δύναμη και τη φυσιογνωμία των ανθρώπων με τους οποίους κάνουν παρέα. Όπως είχε αναφέρει, μάλιστα, δεν υπάρχει περίπτωση να επιτύχει όχι μόνος αυτός που συναναστρέφεται με όσους έχουν αρνητικά vibes, αλλά και οι ίδιοι οι απαισιόδοξοι, οι οποίοι μέσω της προσωπικότητά τους απωθούν τους άλλους από κοντά τους.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου