ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕΙ! Γλυκόξινο Κοτόπουλο με σάλτσα μέλι - μπαλσάμικο και λαχανικά


Αγαπημένο και εύκολο σχετικά φαγάκι που θα ενθουσιάσει εσάς και τους φίλους σας  με τη γλυκόξινη γεύση του!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 3 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μεγάλα τετραγωνάκια (στα 2 και μετά στα 4)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο στο ίδιο μέγεθος με τις πιπεριές
  • 1 μεγάλο καρότο κομμένο και 2 και μετά σε στικς
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια κομμένα ή ολόκληρα ή καλύτερα 1 μικρό κεσεδάκι φρέσκα όχι πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 κουταλιές τη σούπας μέλι
  • 200 ml ξύδι μπαλσάμικο
  • Μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • Κάρυ σε σκόνη
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Αλάτι ή λίγη Σάλτσα Σόγιας
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
  • ½ σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)



Πώς το κάνουμε:

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες λίγο μεγαλύτερες από αυτές που κόβουμε όταν θέλουμε να φτιάξουμε καλαμάκια.
  2. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα ραντίζουμε με ελάχιστη σάλτσα σόγιας ή αλάτι. Αναμειγνύουμε καλά με τα χέρια.
  3. Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ή καλύτερα σε ένα γουόκ τσιγαρίζουμε για μισό λεπτό τη μισή σκελίδα σκόρδο από την οποία έχουμε αφαιρέσει το σκούρο «πυρήνα» που λέγεται πως προκαλεί δυσπεψία.
  4. Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα και από τις δύο μεριές και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει μένει κάποιο κομματάκι του που να είναι ροζ (ωμό).
  5. Κατόπιν βγάζουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Σκεπάζουμε.
  6. Ρίχνουμε τα λαχανικά και λίγο λάδι αν δεν έχει μείνει καθόλου στο τηγάνι μας. Τσιγαρίζουμε για λίγο και μετά χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά ώστε να μισομαγειρευτούν. Δε θέλουμε τα λαχανικά να μαγειρευτούν τελείως για αυτή τη συνταγή αλλά να κρατήσουν τη γεύση τους και παραμείνουν τραγανά.
  7. Προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο και τις 4 κουταλιές μέλι. Ανακατεύουμε με προσοχή, ώστε το μέλι να πάει παντού (όσο είναι δυνατό) και σβήνουμε με το μπαλσάμικο. Δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι και να φύγει η ξινίλα. Χαμηλώνουμε και μαγειρεύουμε για λίγα 2-5 λεπτά ακόμα, προσέχοντας να μη μαλακώσουν πολύ τα λαχανικά.
  8. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι ή σπυρωτό.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν βάλετε σάλτσα σόγιας δεν χρειάζεται καθόλου αλάτι, καθώς η σάλτσα σόγιας είνα αρκετά αλμυρή από μόνη της. Όσον αφορά το μέλι και το μπαλσάμικο οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και μπορείτε να αυξήσετε το ένα ή το άλλο υλικό, ώστε να έχετε αντίστοιχα ένα πιο γλυκό ή πιο ξινό αποτέλεσμα.

Πηγή: sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου