Εξοντώνουν λύκους και σκυλιά με φόλες στον Όλυμπο



Ένας αγρότης είχε γεμίσει  με δηλητηριασμένα δολώματα την ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου, με αποτέλεσμα να σκορπίσει το θάνατο και στα σκυλιά των κυνηγών και των κτηνοτρόφων!
Αλλά και οι τελευταίοι έχουν βαλθεί να εξοντώσουν τους λύκους που επιτίθενται στα κοπάδια τους!
Ένας θηροφύλακας της Ζ' Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, Θεσσαλίας και Νήσων Σποράδων ανακάλυψε νεκρά δύο κυνηγόσκυλα και δύο ποιμενικούς σκύλους στο δημοτικό διαμέρισμα Πυθίου της Λάρισας και ξεκίνησε έρευνα στην περιοχή, όπου εντόπισε κεφάλια από γίδες εμποτισμένα με γεωργικά φυτοφάρμακα! Τα στοιχεία που συνέλεξε οδήγησαν σε έναν αγρότη ο οποίος είχε πάρει παράνομα τα κεφάλια από το σφαγείο και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία, η οποία έδωσε εντολή στην Αστυνομία να κάνει πλήρη έρευνα.
Όμως, και ομάδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Καλλιστώ" ανακάλυψε δύο νεκρούς λύκους στην περιοχή της Ελασσόνας. Ο ένας είχε καταναλώσει δηλητηριασμένη τροφή, ενώ ο άλλος που ήταν ηλικίας περίπου πέντε ετών έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο! Οι υποψίες βαρύνουν τους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι καταφεύγουν στη θανάτωση των λύκων για να προστατεύσουν τα ζώα τους, προκαλώντας ωστόσο τεράστια ζημιά τόσο στο προστατευόμενο είδος, όσο και σε ολόκληρη την πανίδα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου