10 Λάθη που Κάνουν οι Οικοδεσπότες στα Πάρτι


H διοργάνωση ενός επιτυχημένου πάρτι δεν είναι δύσκολη υπόθεση αλλά θέλει λίγη προσοχή σε κάποια κρίσιμα σημεία. Δείτε ποια είναι αυτά.

Περιμένετε οι καλεσμένοι να αυτοεξυπηρετηθούν Μην επαναπαύεστε ότι οι καλεσμένοι σας θα πάνε μόνοι τους να πάρουν ό,τι θελήσουν. Φροντίστε να έχετε τα πάντα σε κοινή θέα για να μην τους φέρνετε στη δύσκολη θέση να ψάχνουν μέσα στα ντουλάπια σας. Στρώστε στην τραπεζαρία σας ένα ωραίο τραπεζομάντιλο και βάλτε εκεί πάνω όλα τα φαγητά. Δημιουργήστε ένα μίνι μπαρ, σε ένα άλλο τραπέζι για να μπορούν οι καλεσμένοι να βρούνε αυτό που θέλουν εύκολα.


Δεν υπολογίζετε τον χώρο που θα χρειαστείτε Όταν κάνετε ένα πάρτι πρέπει να σκεφτείτε πόσοι καλεσμένοι θα έρθουν. Με βάση αυτό σαν κριτήριο φτιάξτε τον κατάλληλο χώρο για να μπορούν να κινούνται εύκολα. Για παράδειγμα, αν έχετε μια μικροσκοπική κουζίνα, μην βάλετε εκεί το φαγητό γιατί οι καλεσμένοι σας θα στριμώχνονται χωρίς λόγο προκειμένου να πάρουν φαγητό ή ποτό.

Δεν χρειάζεται να έχετε καρέκλες για όλους Αν διοργανώνετε ένα απλό πάρτι (και όχι dinner party) τότε δεν χρειάζεται να έχετε 50 καρέκλες για να χωρέσουν να κάτσουν όλοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι στα πάρτι προτιμούν να είναι όρθιοι και κάθονται μόνο όταν προς το τέλος έχουν φύγει οι περισσότεροι. Είναι άκομψο να υπάρχουν στο σαλόνι ένα σωρό καρέκλες και γύρω τους άνθρωποι που συζητάνε ή χορεύουν όρθιοι.

Σερβίρετε κοκτέιλ όλο το βράδυ χάνοντας το ίδιο σας το πάρτι Το να κάνετε εσείς οι ίδιοι τα κοκτέιλ των φίλων σας (όσο καλοί και να είστε σε αυτό) θα σας εμποδίσει από το να ευχαριστηθείτε το πάρτι σας καθώς θα περάσετε όλη τη βραδιά πάνω από τα σέικερ. Αν θέλετε οπωσδήποτε να έχετε κοκτέιλ τότε ζητήστε από έναν φίλο σας να το αναλάβει.


Φτιάξτε λίστες με ωραία δυναμικά τραγούδια για να ξεσηκώσετε τους καλεσμένους σας.

Δεν είστε οργανωμένοι στο θέμα της μουσικής Όταν κάνετε πάρτι, η μουσική αποτελεί πολύ βασικό παράγοντα. Το να ανοίξετε το ραδιόφωνο ή να βάλετε εκείνη τη στιγμή κάτι στο ίντερνετ δεν είναι λύση. Αν θέλετε να μιλάνε όλοι για το πάρτι σας με τα καλύτερα λόγια, τότε πρέπει να φροντίσετε από πριν για τη μουσική επένδυση.

Δεν ρυθμίζετε σωστά τη θερμοκρασία Όταν ένας καλεσμένος κρυώνει ή ζεσταίνεται, τότε δεν πρόκειται να ευχαριστηθεί το πάρτι σας ό,τι κι αν του προσφέρετε. Φροντίστε να έχετε αερίσει καλά το σπίτι πριν το πάρτι για να μυρίζει όμορφα και προσέξτε να έχετε την κατάλληλη θερμοκρασία για να νιώθουν οι καλεσμένοι σας άνετα.

Δεν συστήνετε τους καλεσμένους Μην περιμένετε να συστηθούν οι καλεσμένοι σας από μόνοι τους. Με το που φτάνει κάποιος στο πάρτι, φροντίστε να τον συστήσετε σε όλη την παρέα. Έτσι όλοι θα νιώθουν πιο άνετα και θα μπορούν να ξεκινήσουν κουβέντα μεταξύ τους πιο εύκολα.

Αγχώνεστε πολύ για το φαγητό Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε με το φαγητό και να περάσετε όλο το προηγούμενο βράδυ στην κουζίνα. Καλύτερα να παραγγείλετε πίτσες και να ψήσετε μερικά κατεψυγμένα τυροπιτάκια παρά να περάσετε ώρες μέσα στην κουζίνα για να ετοιμάσετε τα τέλεια πιάτα.



Ετοιμάστε όλα τα φαγητά πριν ξεκινήσει το πάρτι, για να μην χρειαστεί να ξοδέψετε πολύ χρόνο στην κουζίνα


Προσπαθείτε να τα κάνετε όλα μόνοι σας Πριν ξεκινήσει το πάρτι καλό θα ήταν να έχετε μοιράσει κάποιες αρμοδιότητες και στους πολύ στενούς φίλους ή συγγενείς σας. Για παράδειγμα, κάντε κάποιον υπεύθυνο για τα ποτά, κάποιον άλλον υπεύθυνο για τη μουσική, και κάποιον άλλον για την υποδοχή των καλεσμένων όταν εσείς δεν μπορείτε.


Ξεχνάτε να απολαύσετε το δικό σας πάρτι Ο οικοδεσπότης ενός πάρτι είναι το επίκεντρο της προσοχής, αυτός που επέλεξε τους καλεσμένους και αυτός που τον ξέρουν όλοι. Φροντίστε λοιπόν να μην είστε εξαφανισμένοι στην κουζίνα ή πίσω από το μπαρ. Καθίστε, χαλαρώστε κι απολαύστε το πάρτι σας. Αν το έχετε οργανώσει καλά θα μπορείτε να διασκεδάσετε και εσείς με τους υπόλοιπους φίλους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου