6 πεντανόστιμα σνακ που δεν ξεπερνούν τις 100 θερμίδες!


Θέλετε να τσιμπήσετε κάτι μέχρι να έρθει η ώρα του μεσημεριανού ή του βραδινού, αλλά ξέρετε πως πρέπει να είστε προσεκτικές.
Οπότε το ρίχνετε με βαριά καρδιά στα καρότα και τα μαρούλια μέχρι να φουσκώσετε, χωρίς όμως να το απολαμβάνετε. Κι όμως, με λίγη φαντασία και σωστούς συνδυασμούς, μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα, λαχταριστά σνακ που όχι μόνο θα σας χορτάσουν και θα σας δώσουν θρεπτικά στοιχεία που έχετε ανάγκη, αλλά θα απολαύσετε και την κάθε μπουκιά. Φτιάξαμε για εσάς 6 από αυτά, και σας συμβουλεύουμε να κάνετε το ίδιο! Είπαμε, χρειάζεται μόνο μια ματιά στα διατροφικά στοιχεία του κάθε τροφίμου και φαντασία:

1. ½ μπανάνα περιχυμένη με κουβερτούρα
Κόβετε μία μπανάνα στη μέση και την καρφώνεται σε ένα ξύλινο στικ. Λιώνετε κουβερτούρα σε μπεν μαρι. Βουτάτε το στικάκι μέχρι τη μέση στην κουβερτούρα, το αφήνεται να κρυώσει και το σνακ σας είναι έτοιμο.

2. 2 ρολάκια καπνιστού σολομού γεμιστά με τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
Τα ρολάκια κόβονται περίου όπως η φέτα του μπέικον και αλείφονται με τυρί κρέμα. Αν σας αρέσουν τα μυρωδικά προσθέστε λίγο άνηθο.

3. 3 κράκερς με 1 φέτα κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
Οποιοδήποτε κίτρινο τυρί με λιγότερα από 20% λιπαρά θεωρείται ελαφρύ. Διαλέξτε αυτό που σας αρέσει γευστικά.

4. 1 ρολάκι μικρής αραβικής πίτας γεμιστό με τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
Προσέξτε μόνο μην κάνετε τα στραβά μάτια στο μέγεθος της πιτούλας

5. 1 φρέσκο μήλο κομμένο σε φέτες και 1 κ.γ. ταχίνι
Ιδιαίτερα υγιεινός και δυναμωτικός συνδυασμός. Αλείψτε λίγο ταχίνι στην άκρη κάθε φέτας μήλου.

6. 2 φλιτζάνια ποπ κορν
Ιδανικό σνακ για την ταινία που θα δείτε το βράδυ και για συνοδευτικό σε ποτό. Προσοχή! Όχι βούτυρα, λάδια και ζάχαρες Ανεβάζουν κατά πολύ το θερμιδικό περιεχόμενο του σνακ.


Πηγή: http://www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου