Συγκινεί πατέρας στην Πάτρα: Ξεκίνησε απεργία πείνας για να σώσει την τετραπληγική κόρη του


Συγκλονίζει η ιστορία του Νίκου Πουλκουρτζή από την Πάτρα, του τραγικού πατέρα που ξεκίνησε την Δευτέρα απεργία πείνας έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να σώσει το παιδί το οποίο πάσχει από ανίατη ασθένεια η ο οποία το αναγκάζει εδώ και χρόνια να βρίσκεται καθηλωμένο σε ένα κρεβάτι.

Η 28χρονη Μαρία από τα 6 της χρόνια πάσχει από νευροεκφυλιστικό σύνδρομο, μι σπάνια ασθένεια που σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχει ακόμα  ένα περιστατικό.


Η οικογένεια αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά το κράτος της έδειξε το πιο σκληρό του πρόσωπο και της έχει γυρίσει την πλάτη.


Ο κ. Πουλκουρτζής τραβάει στα άκρα το σχοινί και απειλεί ότι θα υποβάλει την κόρη του σε ευθανασία αν δεν αν δεν της χορηγήσουν επιτέλους τη φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται.

Ο πατέρας που αδυνατεί λόγω των οικονομικών προβλημάτων να καλύψει το κόστος σε μια απελπισμένη κίνηση απευθύνθηκε στον ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας αρνήθηκε τη δωρεάν χορήγηση φαρμάκων και αναλώσιμων υλικών  (υπνοσέντονα, χαρτοβάμαβακα, γάζες, γάντια μιας χρήσης και ειδικής κρέμας), που είναι άκρως απαραίτητα για την καθημερινή διαβίωση της κόρης του.

Ο Γολγοθάς του τραγικού πατέρα έχει συγκινήσει όλους τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο οι οποίοι ελπίζουν οι υπεύθυνοι να συγκινηθούν από το δράμα της οικογένειας και να δώσουν ένα ευχάριστο τέλος.  


Πηγή: patrastimes

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου