Οχιές «απειλούν» σπίτια στο Σέιχ Σου - Έκκληση για βοήθεια κάνουν οι κάτοικοι


Ώρες αγωνίας περνούν καθημερινά οικογένειες που ζουν στις παρυφές του Σέιχ Σου, όταν οι μαύρες οχιές εισβάλλουν κυριολεκτικά στις αυλές τους.

Οι κατοικίες τους βρίσκονται πεντακόσια μόλις μέτρα από το τούνελ στην περιοχή Κωνταντινοπολίτικα ενώ τα ερπετά έχουν γίνει φόβος και τρόμος για παιδιά και ηλικιωμένους.

Η εμφάνιση των μαύρων ερπετών δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα κυρίως στις μετακινήσεις των πενήντα περίπου ατόμων που ζουν στην συγκεκριμένη περιοχή. Οι μεσημβρινές κυρίως ώρες μετατρέπονται σε εφιάλτη καθώς οι οχιές αναζητούν δροσιά και καταφεύγουν στις αυλές των σπιτιών. «Μόνο που τις βλέπεις σε πιάνει κρύος ιδρώτας» λέει κάτοικος της περιοχής στο parousiazw.gr.

Οι κάτοικοι του Σέιχ Σου εκτιμούν ότι τα φίδια αυτά προέκυψαν από γόνους που άφησε ομάδα φυσιολατρών προκειμένου να πολλαπλασιάσουν τη ζωή του δάσους. Το στοιχείο αυτό όμως δεν επιβεβαιώνεται επίσημα από καμία πηγή. Ωστόσο για πρώτη φορά πέρυσι οι κάτοικοι θανάτωσαν περίπου 150 οχιές.

 «Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι. Ακούμε τους σκύλους να γαυγίζουν και μετά ακούμε το σύρσιμο των φιδιών μέσα στις φυλλωσιές» αναφέρει χαρακτηριστικά άλλος κάτοικος της περιοχής κάνοντας έκκληση για βοήθεια.


Πηγή: parousiazw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου