Βάλτε το ρατσισμό στη σωστή θέση, VIDEO


Ο ρατσισμός είναι ένα φαινόμενο με παγκόσμιες διαστάσεις.

Όσο μάλιστα η οικονομική κρίση εξαπλώνεται και οι κάτοικοι των φτωχών χωρών και των χωρών αυτών που πλήττονται από πολέμους μεταναστεύουν σε άλλες χώρες, τόσο το φαινόμενο του ρατσισμού ανθίζει. Ρατσιστές δεν είναι μόνο οι νεοναζιστές που εκφράζονται μέσω ακραίων βίαιων φαινομένων. Ρατσιστής είναι οποιοσδήποτε θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από μία άλλη ομάδα ανθρώπων.

 Οι μετανάστες ωστόσο δεν είναι το μόνο “πρόβλημα” των ρατσιστών. Οποιοσδήποτε είναι διαφορετικός από εκείνους, γίνεται αυτομάτως “πολίτης δεύτερης κατηγορίας”. Οι ομοφυλόφιλοι και οι μαύροι, είναι τα πρώτα θύματα ρατσιστικών επιθέσεων λεκτικών και μη. Ακολουθούν οι τοξικομανείς, οι ψυχικά άρρωστοι και πολλές κοινωνικές κατηγορίες ανθρώπων που πληρώνουν το τίμημα της διαφορετικότητάς τους, πολλές φορές πολύ ακριβά.

Η ανωτερότητα ενός ανθρώπου δεν κρίνεται από το χρώμα του δέρματός του, που απλά είναι προσαρμογή στις περιβαλλοντικές συνθήκες αιώνων που περνάει σαν πληροφορία στο DNA, αλλά από την ανθρωπιά του και την καλοσύνη του.

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, θα δείτε ποια ακριβώς είναι η θέση του ρατσιστή.


newsit.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου