5 απλές ιδέες διακόσμησης για να ανανεώσεις το σπίτι σου!


Θέλεις να αλλάξεις λίγο το χώρο σου και να του δώσεις έναν αέρα ανανέωσης;
Πάρε μερικές ιδέες που μπορείς να λάβεις υπόψιν σου χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις πολλά χρήματα.

Καθρέφτες

Προσθέτοντας έναν καθρέφτη σε ένα δωμάτιο είναι ένας υπέροχος τρόπος για να ανοίξει ο χώρος και να φαίνεται πολύ πιο μεγάλος. Οι επιφάνειες που έχουν καθρέφτες αντανακλούν φως και αυτή η αντανάκλαση δημιουργεί την ψευδαίσθηση του βάθους. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος γίνεται πιο φωτεινός. Για έναν μικρό τοίχο ένας κυκλικός καθρέφτης είναι η τέλεια επιλογή.

Χαλιά

Ένα νέο χαλί είναι ο τέλειος τρόπος για να ανανεώσεις το χώρο σου. Έτσι, μπορεί να σε βοηθήσει να φτιάξεις μετά και τη διακόσμηση του σπιτιού σου και να κάνεις μερικές μικροαλλαγές. Είτε επιλέξεις να βάλεις μονόχρωμο χαλί στο χώρο σου είτε να του δώσεις χρώμα με ένα πολύχρωμο χαλί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ωραίο και διαφορετικό καθώς με ένα καινούργιο χαλί θα νιώσεις ότι ανανεώνεσαι.

Επίκεντρο

Κάνε ένα σημείο του σπιτιού σου το επίκεντρο. Το τζάκι ή η τηλεόραση θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο σημείο στο οποίο μπορείς να επικεντρωθείς και να το κάνεις τον “χώρο” σου. Έτσι δίνεις στο μάτι ένα σημείο να χαλαρώσει και να μην τριγυρνάει εδώ και εκεί.

Καθαρή είσοδος

Καθάρισε το σπίτι σου ξεκινώντας από την είσοδο. Δημιουργώντας έναν καθαρό χώρο φέρνεις όμορφη ενέργεια στο χώρο σου. Μία από τις αρχές του φενγκ σούι λέει πως η καθαρή και λιτή είσοδος καθαρίζει το νου σου και σου επιτρέπει να χαλαρώσεις όταν μπαίνεις στο σπίτι σου με αποτέλεσμα να μπαίνεις με γαλήνη στο υπόλοιπο σπίτι σου.

Ταίριασμα επίπλων και τοίχου

Μία από τις πιο καλές ιδέες διακόσμησης είναι να βάψεις τον τοίχο σου στο ίδιο χρώμα με τον καναπέ σου, το τραπέζι ή την καρέκλα που βρίσκεται μπροστά του. Όταν τα έπιπλα ταιριάζουν με το χρώμα των τοίχων σου τότε δημιουργείται η ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου χώρου. Αυτό λειτουργεί καλύτερα με τα ουδέτερα χρώματα, όπως είναι το λευκό ή το γκρι.


faysbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου