Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές


Το δικό του μήνυμα μέσω των χθεσινών τριπλών εκλογών έδωσε ο ελληνικός λαός.
Οι ισορροπίες είναι λεπτές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει ιστορική πρωτιά για ένα κόμμα της Αριστεράς, η ΝΔ να έρχεται δεύτερη στις ευρωεκλογές, η Χρυσή Αυγή να αναδεικνύεται τρίτο κόμμα και η Ελιά να αναγεννιέται από τις… στάχτες του ΠΑΣΟΚ, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση.

Το αποτέλεσμα της τριπλής κάλπης στην Ελλάδα έχει γίνει πρωτοσέλιδο στην πλειονότητα των διεθνών μέσων ενημέρωσης, τα οποία κάνουν λόγο για καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ωστόσο δεν βγάζει «νοκ-άουτ την κυβέρνηση». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, για την οποία σημειώνουν ότι αποτελεί «το τρίτο δημοφιλέστερο κόμμα στην Ελλάδα που ετοιμάζεται να στείλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τρεις ευρωβουλευτές».

Κατά τ’ άλλα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εκλογικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών αλλά και των αυτοδιοικητικών εκλογών, τα οποία αποτυπώνουν αφενός την ανάγκη του λαού να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και αφετέρου να μην υπάρξει πολιτική αποσταθεροποίηση.

Ειδικότερα, με ενσωμάτωση 97,32% ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτά την πρωτιά με ποσοστό 26,57% (6 έδρες) και ακολουθούν η ΝΔ με 22,75% (5 έδρες), η Χρυσή Αυγή με 9,4% (3 έδρες), η Ελιά με 8% (2 έδρες), το Ποτάμι με 6,6% (2 έδρες), το ΚΚΕ με 6,1% (2 έδρες), οι ΑΝΕΛ με 3,45% (1 έδρα) και ο ΛΑΟΣ με 2,69% (εκτός Ευρωβουλής).

Ποιοι εισέρχονται στο Ευρωκοινοβούλιο

Στις παρακάτω κάρτες της Singular Logic εμφανίζονται οι υποψήφιοι που εισέρχονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα καταλάβουν τις 21 έδρες από τις συνολικά 751.





zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου